Prunus spinosa

Sleedoorn

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 41,36 per stuk
  • Prunus spinosa
  • Sleedoorn
  • 4 tot 5 planten per lopende meter
  • Haagplant
  • Prikkend
  • Sterke groeier

De Prunus spinosa, beter bekend als sleedoorn, is een charmante en robuuste plant die elke tuin een vleugje natuurlijke schoonheid geeft. Deze struik kondigt het einde van de winter aan met zijn overvloedige witte bloesem, die in het vroege voorjaar de nog kale takken tooit. De bloemen zijn opvallend helder en trekken al snel de aandacht in elke tuin of struweel.

Na de bloeiperiode, wanneer de lente in volle gang is, verschijnt er frisgroen blad aan de struik, wat een levendige achtergrond vormt voor de bloemenpracht die eerder te zien was. Vanaf de late zomer tot in de winter kunt u genieten van de karakteristieke blauwe besjes die de sleedoorn zijn wilde, natuurlijke uitstraling geven. Deze bessen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar dienen ook als voedselbron voor diverse vogelsoorten.

De Prunus spinosa is winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor hij perfect is voor de beginnende tuinier of iemand die op zoek is naar een onderhoudsarme toevoeging aan de tuin. Deze plant is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en beschutting voor inheemse fauna.

Een sleedoorn in huis of tuin plaatsen biedt u dus niet alleen een esthetische verrijking met zijn seizoensgebonden charme, maar draagt ook bij aan een levendig ecosysteem. Het is de ideale keuze voor iedereen die waarde hecht aan natuurlijke schoonheid en biodiversiteit.

Verzorging en water

De Prunus spinosa, ook wel bekend als de Sleedoorn, heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef vooral bij warm weer extra water.

Onderhoud

Het onderhoud van de Sleedoorn is vrij eenvoudig. Snoei de plant in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

De ideale standplaats voor de Prunus spinosa is in de volle zon of halfschaduw. De plant kan goed gedijen in verschillende grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is.

Tip

Een handige tip voor de Sleedoorn is om de plant te beschermen tegen vorst in de wintermaanden, vooral wanneer de plant nog jong is. Gebruik bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bedek de plant met een doek op koude nachten.

De Prunus spinosa, ook bekend als sleedoorn, is een veelzijdige plant die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Op decoratief gebied wordt de Prunus spinosa vaak gebruikt vanwege zijn mooie bloesems in het voorjaar en zijn diep paarse bladeren in de herfst. Het is een populaire keuze voor tuinen en landschapsarchitectuur vanwege zijn visuele aantrekkingskracht.

Daarnaast heeft de sleedoorn ook andere courante toepassingen. De bessen van de Prunus spinosa worden gebruikt om likeuren, wijn, jam en siropen te maken. Ze worden ook gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege hun hoge gehalte aan vitamine C en antioxidanten.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Prikkend, Haagplant, 4 tot 5 planten per lopende meter

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak