Prunus pumila 'Depressa'

Zandkers

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 14,36 per stuk
  • Sterke en winterharde plant
  • Prachtige bloesems en vruchten
  • Groeit goed op zanderige grond
  • Aantrekkelijk voor vogels en insecten
  • Geschikt voor kleine tuinen of borders
  • Onderhoudsarm en makkelijk te verzorgen

De Prunus pumila 'Depressa', beter bekend als zandkers, is een sierlijke verschijning in elke tuin. Deze bladverliezende bodembedekker kent een breed groeiend profiel, wat hem ideaal maakt om grote oppervlakken te bedekken met zijn elegante groene loof. In de bloeiperiode van april tot mei toont de zandkers zijn ware schoonheid met een overvloed aan prachtige bloesems, die niet alleen een lust voor het oog zijn maar ook nuttige insecten zoals bijen aantrekken.

Naast zijn esthetische waarde is de Prunus pumila 'Depressa' ook een toonbeeld van robuustheid en winterhardheid. Dit betekent dat hij goed bestand is tegen de Nederlandse winters en elk voorjaar weer op betrouwbare wijze voor een betoverend bloemenspektakel zal zorgen. Het onderhoud van deze plant is relatief eenvoudig, waardoor hij zowel voor beginnende tuiniers als voor de meer ervaren groene vingers een verrijking kan zijn.

Of u nu op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw tuin te verfraaien of een praktische oplossing voor bodemerosie, de Prunus pumila 'Depressa' is een uitmuntende keuze. Zijn capaciteit om snel grote vlaktes te bedekken en zijn jaarlijkse show van bloei garanderen dat u met deze plant een duurzame en bekoorlijke toevoeging aan uw tuin doet. Voeg daarbij de winterhardheid en onderhoudsvriendelijkheid, en het is duidelijk waarom de charmante zandkers een plekje in uw tuin verdient.

Verzorging en water

De Prunus pumila 'Depressa' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de grond gedurende de dag kan opdrogen.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er netjes uit te laten zien. Snoei de Prunus pumila 'Depressa' in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Zandkers op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen de felle middagzon. Halfschaduw is ook mogelijk, maar zorg ervoor dat de plant minstens een paar uur per dag direct zonlicht krijgt.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Prunus pumila 'Depressa' is om tijdens het groeiseizoen regelmatig bemesting te geven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten, volgens de instructies op de verpakking. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

De Prunus pumila 'Depressa', ook bekend als Zandkers, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Deze plant is bij uitstek geschikt voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen vanwege zijn aantrekkelijke bloesems en compacte groeiwijze.

Daarnaast heeft de Zandkers ook andere courante gebruiken. Zo worden de bessen van deze plant vaak gebruikt in jam, gelei en wijnproductie vanwege hun zoete smaak. Bovendien trekken de bloemen veel nuttige insecten aan, waardoor de Zandkers ook kan bijdragen aan de biodiversiteit in een tuin of natuurgebied.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak