Prunus persica 'Grosse Mignonne'

Perzik

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Sterke groeier
  • Wit vruchtvlees
  • Zoete smaak
  • Zelfbestuivend
  • Winterhard
  • Sappige vruchten
Ontdek de schoonheid en smaak van de geschiedenis met de Prunus persica 'Grosse Mignonne', een klassieke perzikboom die al sinds de dagen van de Zonnekoning Lodewijk XIV in Franse tuinen prijkt. Deze sierlijke boom is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook de belofte van overheerlijke vruchten. Met zijn donkergroene, lancetvormige bladeren en bossige, opgaande groeiwijze, is deze plant een elegante toevoeging aan elke tuin.

In april tooit de boom zich in een pracht van lichtroze bloesems met een uitnodigend donkerroze hart, die al van verre bijen en vlinders lokt. Daarnaast is de 'Grosse Mignonne' zelfbestuivend, wat betekent dat u geen andere bomen nodig heeft om te kunnen genieten van zijn vruchten. De perziken zelf zijn een ware traktatie; middelgroot, lichtbehaard en met een smakelijke gele ondergrond die aan de zonkant overgaat in een verleidelijk donkerrode tot bruinrode blos.

Deze boom vereist een beschutte plek, bij voorkeur op het zuiden gericht, waar hij kan baten in de volle zon of lichte schaduw. Hoewel de 'Grosse Mignonne' goed winterhard is, heeft hij wel wat extra aandacht nodig om de bloesems te beschermen tegen late voorjaarsvorst. Hij gedijt het best in een humusrijke, goed doorlaatbare bodem.

Kies voor de Prunus persica 'Grosse Mignonne' als u een stukje Franse geschiedenis in uw tuin wilt halen, mét de belofte van heerlijke, zomerse perziken die u direct van de boom kunt eten. De combinatie van esthetische aantrekkelijkheid en praktisch genot maakt deze boom een must-have voor iedereen die waarde hecht aan zowel schoonheid als smaak in hun persoonlijke groene oase.

Verzorging en water

De Prunus persica 'Grosse Mignonne' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef indien nodig water bij de wortels van de plant.

Onderhoud

Snoei de plant in de late winter of vroege lente om de groei te bevorderen en dode of zieke takken te verwijderen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Prunus persica 'Grosse Mignonne' gedijt het beste op een plek met veel zon en goed doorlatende grond. Het kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder vruchten produceren.

Tip

Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en luchtcirculatie mogelijk is om ziektes te voorkomen.

De Prunus persica 'Grosse Mignonne', beter bekend als perzikboom, is ideaal voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn prachtige bloesems in het voorjaar en heerlijke vruchten in de zomer, voegt deze boom schoonheid en functionaliteit toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratieve doeleinden, kan de perzikboom ook worden gebruikt voor het kweken van sappige perziken die zowel vers gegeten kunnen worden als verwerkt kunnen worden in jam, compote en gebak. De vruchten zijn rijk aan vitamines, vezels en antioxidanten, waardoor ze een gezonde en smakelijke toevoeging zijn aan het dieet.

Voor culinair gebruik kunnen de perziken eindeloos in verschillende gerechten worden verwerkt, zoals salades, smoothies, desserts en zelfs hartige gerechten. De mogelijkheden met deze veelzijdige vrucht zijn eindeloos.

Kortom, de perzikboom is een waardevolle toevoeging aan elke tuin, zowel voor zijn prachtige uiterlijk als voor de heerlijke vruchten die hij voortbrengt.
Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Wit vruchtvlees, Sterke groeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Persica 'Amsden'
Perzik
Vanaf € 22,95
Prunus Persica 'Fertile De Septembre'
Perzik
Vanaf € 29,95
Prunus Persica 'Reine Des Vergers'
Perzik
Vanaf € 29,95
Prunus Persica 'Charles Ingouf'
Perzik
Vanaf € 29,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.