Prunus laurocerasus 'Zabeliana'

Laurierkers

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 8,96 per stuk
 • Lichtgroen blad
 • Bladhoudend
 • Vakbeplanting
 • Opgaande groei
 • Bodembedekker
 • Witte bloemtrossen

De Prunus laurocerasus 'Zabeliana', beter bekend als laurierkers, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of buitenruimte. Deze kleine sierstruik valt op door zijn wintergroene karakter en compacte, dicht vertakte groeiwijze, waardoor hij het hele jaar door voor een groene toets zorgt. Hij bereikt een laagblijvende vorm, wat hem ideaal maakt voor kleinere tuinen of als onderdeel van een gemengde border.

In de late lente verspreiden de kleine witte, geurende bloemetjes een aangename zoetheid in de lucht, wat deze plant niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de neus maakt. De bladeren zijn een bijkomende troef: glanzend, ovaal en leerachtig, ze variëren in kleur van olijfgroen tot donkergroen en behouden hun vitaliteit gedurende alle seizoenen.

Deze laurierkers is niet alleen visueel aantrekkelijk, hij is ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Hij gedijt goed in zowel de halfschaduw als de zon en is tolerant ten aanzien van verschillende grondsoorten. Daarnaast is de Prunus laurocerasus 'Zabeliana' redelijk winterhard en kan hij goed tegen zeewind en een mate van luchtverontreiniging. Dit maakt hem uitermate geschikt voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Niet alleen jij zal genieten van deze sierstruik, ook het lokale wildlife zal je dankbaar zijn. De plant lokt vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van je tuin. De laurierkers kan zelfs als formele haag worden gebruikt, waardoor hij niet alleen mooi, maar ook functioneel is.

Samenvattend is de Prunus laurocerasus 'Zabeliana' een verrijking voor iedere buitenruimte. Met zijn prachtige blad, bloei en geur is dit een plant die zowel esthetisch als ecologisch waarde toevoegt. De redenen om deze struik een plekje in je tuin te geven zijn legio, maar de combinatie van schoonheid, gemak en het stimuleren van biodiversiteit springt er onmiskenbaar uit.

Verzorging/water

De Laurierkers heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

Onderhoud

Snoei de Laurierkers jaarlijks in het voorjaar om een mooie vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken.

Standplaats

De Laurierkers gedijt het beste op een plek met zon, halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om wind te voorkomen.

Tip

Geef de Laurierkers tijdens de groeiperiode eens in de 6 weken wat plantenvoeding om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden.

De Laurierkers (Prunus laurocerasus 'Zabeliana') is een populaire plant voor zowel decoratieve doeleinden als andere courante gebruiksmogelijkheden.

Als decoratieve plant kan de Laurierkers worden gebruikt als haagplant voor het creëren van privacy in de tuin. Zijn dichte bladeren zorgen voor een mooie groene afscheiding en een strakke uitstraling.

Daarnaast kan de plant ook dienen als sierlijke toevoeging aan de tuin, met zijn glanzende donkergroene bladeren en aantrekkelijke witte bloemen in het voorjaar.

Voor andere courante gebruiksmogelijkheden wordt de Laurierkers soms ook gebruikt voor het maken van vers gesneden bloemstukken. De bloemen en bladeren kunnen een mooie aanvulling zijn op boeketten en arrangementen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 6
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Witte bloemtrossen, Bodembedekker, Opgaande groei, Vakbeplanting, Bladhoudend, Lichtgroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak