Prunus laurocerasus 'Mount Vernon'

Laurierkers

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Compacte groei
  • Bladhoudend
  • Vakbeplanting
  • Bodembedekker

De Prunus laurocerasus 'Mount Vernon', beter bekend als de Laurierkers, is een charmante en veelzijdige sierstruik die uw tuin of woonruimte kan verfraaien. Deze wintergroene plant blijft het hele jaar door sierlijk met zijn glanzende, groene bladeren, waardoor uw tuin ook in de koudere maanden levendig en groen blijft. Met een volwassen hoogte van ongeveer 50 cm is de 'Mount Vernon' een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een middelgrote plant die niet te veel ruimte inneemt.

In mei kunt u genieten van de fraaie witte bloemen, op voorwaarde dat de struik niet te sterk teruggesnoeid is. De subtiele bloemen voegen een fijne variatie toe aan de dichte, groene bladeren en dragen bij aan de esthetische aantrekkelijkheid van de plant. Deze laurierkers heeft relatief weinig onderhoud nodig en als u ervoor kiest om niet te snoeien, zal de struik u belonen met zijn prachtige bloei.

De Prunus laurocerasus 'Mount Vernon' is daarnaast een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en ook vrij goed tegen ziektes kan. Hierdoor is het een zorgeloze toevoeging aan uw tuin of interieur. Met zijn compacte vorm en onderhoudsvriendelijke karakter, is deze Laurierkers een uitstekende keuze voor iedereen die een groene oase wenst te creëren zonder dat het veel tijd en inspanning kost.

Deze plant is niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan uw huis of tuin, maar de Laurierkers 'Mount Vernon' draagt ook bij aan een gezond leefklimaat door zijn luchtzuiverende kwaliteiten. Reden genoeg dus om deze veelzijdige en sierlijke plant in huis of tuin te plaatsen en te genieten van zijn schoonheid en voordelen, jaar in jaar uit.

Verzorging/Water

De Laurierkers heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan.

Onderhoud

Snoei de Laurierkers in het voorjaar om de vorm te behouden en om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken.

Standplaats

Plaats de Laurierkers op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en droge wind.

Tip

Geef de Laurierkers af en toe wat organische meststof om de groei en bloei te stimuleren.

Prunus laurocerasus 'Mount Vernon', ook wel bekend als Laurierkers, is een veelzijdige plant die zich uitstekend leent voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen.

Deze plant is ideaal voor het creëren van privacy, dankzij zijn dichte bladeren en snelle groei. Het is een populaire keuze voor het creëren van een groene muur of haag in de tuin.

Naast zijn decoratieve toepassingen, wordt Laurierkers ook gebruikt om wilde dieren, zoals vogels, aan te trekken. De bessen van de plant zijn geliefd bij vogels en dragen bij aan een levendige tuin vol met natuurlijk leven.

Tenslotte wordt Prunus laurocerasus 'Mount Vernon' ook gebruikt als bodembedekker, dankzij zijn dichte groei en onderdrukkende eigenschappen ten opzichte van onkruid.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Vakbeplanting, Bladhoudend, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak