Prunus laurocerasus 'Herbergii'

Laurierkers

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bladhoudend - behoudt het hele jaar door zijn bladeren
  • Haagplant - geschikt om een dichte haag mee te vormen
  • Vakbeplanting - ideaal voor het vullen van plantenvakken
  • Rijkbloeiend - produceert veel bloemen
  • Opgaande groei - groeit verticaal omhoog
Ontdek de sierlijke Prunus laurocerasus 'Herbergii', beter bekend als de laurierkers, een prachtige aanwinst voor zowel de tuin als de groenere ruimtes rondom uw huis. Deze middelgrote, wintergroene struik siert zich met een opgaand piramidale en dicht vertakte vorm, waardoor hij een gestructureerde en toch natuurlijke uitstraling heeft.

In de bloeiperiode van april en mei, kunt u genieten van de charmante clusters kleine witte, heerlijk geurende bloemetjes. Deze bloesems contrasteren mooi met de grote, glanzende, ovale en langwerpige donkergroene bladeren die in het voorjaar, interessant genoeg, met een bronzen gloed ontluiken.

De Prunus laurocerasus 'Herbergii' stelt u niet voor ingewikkelde tuinuitdagingen; hij is niet bijzonder kieskeurig over zijn standplaats, alhoewel hij een lichte voorkeur heeft voor de halfschaduw. De laurierkers gedijt goed in diverse grondsoorten, is behoorlijk winterhard en zal in de herfst sierlijke, doch niet eetbare vruchtjes voortbrengen.

Voor de liefhebbers van duurzame tuinopties, deze struik is tevens zeewind tolerant en kan een mate van luchtverontreiniging weerstaan. U kunt hem gebruiken als een formele haag die elegantie en structuur aan uw tuin toevoegt. Bovendien trekt deze planten vriend van de natuur, vlinders en bijen, aan die zorgen voor een levendige en biodiverse tuin.

Neem de Prunus laurocerasus 'Herbergii' in uw tuin of rondom uw huis voor een prachtig groen decor het hele jaar door, een welriekende lente, en een bijdrage aan de lokale biodiversiteit. Aanschouw de natuur op haar best en geef uw buitenruimte een duurzame en aantrekkelijke uitstraling.

Verzorging en water

De Prunus laurocerasus 'Herbergii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in de lente en zomermaanden regelmatig water, maar verminder de frequentie in de herfst en winter.

Onderhoud

Deze plant heeft af en toe wat onderhoud nodig om zijn vorm en grootte te behouden. Snoei de Laurierkers in het voorjaar na de bloei om de vorm te behouden en te voorkomen dat de plant te groot wordt. Verwijder regelmatig dode takken en bladeren.

Standplaats

De Prunus laurocerasus 'Herbergii' gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de felle middagzon, vooral in warme zomermaanden. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur humusrijk.

Tip

Voeg in het voorjaar een laagje mulch toe rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden!

De Prunus laurocerasus 'Herbergii', ook bekend als Laurierkers, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Deze plant is ideaal voor het creëren van privacy in de tuin, dankzij de dichte groei en het glanzende, donkergroene blad. Het is ook geschikt als haagplant en kan langs paden of opritten worden geplant voor een natuurlijke afscheiding.

Daarnaast kan de Laurierkers ook gebruikt worden als decoratieve struik in borders of als solitaire plant in de tuin. De witte bloempluimen in het voorjaar en de rode bessen in het najaar zorgen voor extra sierwaarde. De plant is gemakkelijk te onderhouden en kan goed tegen snoei, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

Met zijn decoratieve uitstraling en functionele eigenschappen is de Laurierkers een uitstekende keuze voor diverse tuin toepassingen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Opgaande groei, Rijkbloeiend, Vakbeplanting, Haagplant, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak