Prunus avium 'Bigarreau Van'

Kers

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zoete en sappige vruchten
  • Geschikt voor vers gebruik en verwerking
  • Vroeg rijpende kersensoort
  • Mooie grote en stevige vruchten
  • Bestand tegen ziekten en plagen
  • Zelfbestuivend, dus geen andere kersenboom nodig in de buurt
Ontdek de tijdloze zoetheid van de Prunus avium 'Bigarreau Van', een klassieke kersenboom met rijke historie. Bekend om zijn ovaal opgaande vorm, pronkt deze middelgrote boom met eivormige tot langwerpige bladeren die zich tooien in een diep donkergroene kleur tijdens de lente en zomer, om in de herfst te transformeren in sfeervol oranjerood.

Terwijl het voorjaar ontwaakt, ontpopt deze boom zich tot een ware schoonheid met heerlijk geurende witte bloesems, hetgeen kers op de taart is in elke tuin. Bloeiend in de eerste weken van april, nodigt de 'Bigarreau Van' lokale bestuivers uit voor een dans; toch is de boom zelfsteriel en verlangt hij naar een bestuiverspartner zoals 'Hedelfinger' of 'Early Rivers' om zijn vruchten te kunnen dragen.

Als het zomerglorie opkomt, worden de liefhebbers van zoetigheid beloond met hartvormige, donkerrode en sappige kersen. De vruchten, bekend om hun zoete smaak en stevig, knapperig vruchtvlees, zijn de perfecte lichtpuntjes op warme dagen. De 'Bigarreau Van' is niet alleen een lust voor de mond, maar ook een sterke overlever die weerstand biedt tegen winterse kou, droogte, zeewind en zelfs luchtvervuiling. Met een vriendelijke knik naar de natuur, trekt deze boom bijen en vlinders aan, en vertoont tevens een prachtige herfstverkleuring.

Voeg de Prunus avium 'Bigarreau Van' toe aan je tuin voor een combinatie van esthetische pracht, ecologische voordelen en culinaire genoegens. Het is een keuze die niet alleen het oog verleidt, maar ook de smaakpapillen en het groene hart. Ideaal voor zowel fruitliefhebbers als tuiniers die jaar na jaar willen genieten van prachtige bloesems, een levendige herfstshow en natuurlijk – de onweerstaanbare verse kersen.

Verzorging en water

Om de Prunus avium 'Bigarreau Van' gezond te houden, is regelmatig water geven essentieel. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Het onderhoud van deze plant bestaat voornamelijk uit het regelmatig snoeien van dode takken en het verwijderen van onkruid rondom de stam. Daarnaast is het belangrijk om de plant te voorzien van voedingsstoffen in de vorm van meststoffen, vooral in het voorjaar en de zomer.

Standplaats

De Prunus avium 'Bigarreau Van' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de locatie goed doorluchtig is, maar beschut tegen harde wind.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van deze plant is om vogelnetten te gebruiken wanneer de vruchten beginnen te rijpen. Dit beschermt de kersen tegen vogels en andere dieren die ze zouden kunnen opeten.
De Prunus avium 'Bigarreau Van', ook wel bekend als kers, is een prachtige fruitboom die niet alleen een decoratieve toevoeging aan elke tuin is, maar ook heerlijke kersen produceert. De boom bloeit in het voorjaar met mooie witte bloesems, wat zorgt voor een schilderachtig uitzicht. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak, waardoor ze perfect zijn om vers te eten, te gebruiken in desserts of zelfs om jam van te maken. Daarnaast kan de kers ook gebruikt worden in diverse culinaire gerechten en dranken, zoals smoothies, sappen en taarten. Kortom, de Prunus avium 'Bigarreau Van' is niet alleen een prachtige toevoeging aan de tuin, maar biedt ook een heerlijke en veelzijdige oogst.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 600 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Avium 'Bigarreau Noir'
Zwarte Kraker
Vanaf € 25,95
Prunus Avium 'Hedelfinger Riesenkirche'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Burlat'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Early Rivers'
Engelse Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Napoleon'
Witte vleeskers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerasus 'Anglaise Hatif'
Meikers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerisier 'Griotte Du Nord'
Kers
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.