Prunus avium 'Bigarreau Napoleon'

Witte vleeskers

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Grote zoete kersen
  • Sappig en stevig vruchtvlees
  • Sterke en volle smaak
  • Goede opbrengst van vruchten
  • Makkelijk te kweken
  • Bekend om zijn mooie witte bloesems in het voorjaar
Ontdek de historische schoonheid van de Prunus avium 'Bigarreau Napoleon', een witte vleeskers met een rijke geschiedenis. Deze sierlijke middelgrote boom is meer dan alleen een lust voor het oog; het is een variëteit die teruggaat tot vermoedelijk Duitse oorsprong. Met zijn krachtige vertakkingen en karakteristieke opgaande bolvormige habitus, vormt deze boom een statig silhouet in elke tuin.

De eivormige tot langwerpige bladeren hebben scherpe tanden en een diepgroene kleur, die in de herfst transformeert tot een oranjerode pracht. Het unieke van de 'Bigarreau Napoleon' onthult zich in de eerste helft van april, wanneer geurende witte bloempjes de boom sieren. Hoewel de boom zelfsteriel is en een bestuiver nodig heeft, zoals 'Hedelfinger', 'Burlat' of 'Early Rivers', is de beloning groot wanneer de vruchten verschijnen.

De hartvormig ronde kersen pronken met hun geel getinte huid en een verleidelijke rode blos aan de zonnezijde. De vruchten, met hun sappige en zoetzure smaak, zijn niet alleen heerlijk, maar maken ook van deze boom een functioneel element in de tuin.

Deze vleeskers is een toonbeeld van robuustheid. Het is goed winterhard, verdraagt enige droogte, en staat daarnaast bekend om zijn tolerantie voor zeewind en luchtvervuiling. Bovendien draagt de boom bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders te lokken met zijn bloemen en vruchten.

Kies voor de Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' in uw tuin, niet alleen voor de heerlijke kersen en de esthetische toevoeging aan het landschap, maar ook om de natuurlijke uitstraling en de jaarlijkse metamorfose van lentepracht naar herfstglorie in uw eigen buitenruimte te ervaren. Met deze boom haalt u een stukje geschiedenis en natuurlijke elegantie in huis of tuin, een keuze waar u elk seizoen weer blij mee zult zijn.

Verzorging en water

Om de Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode of beschadigde takken om de groei van de plant te bevorderen. Je kunt de boom in de late winter of vroege lente snoeien om de vorm en grootte te behouden.

Standplaats

De Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' gedijt het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en goede luchtcirculatie krijgt.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van deze plant is om in het voorjaar een laag mulch rond de basis van de boom aan te brengen. Dit helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei.
De Prunus avium 'Bigarreau Napoleon', ook wel bekend als de witte vleeskers, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige groenblijvende bladeren en prachtige, geurige bloesems is deze plant een opvallende toevoeging aan elke buitenruimte. Het is ook een populaire keuze voor het kweken van fruit vanwege de sappige en smakelijke kersen die het produceert.

Naast het decoratieve en fruitproducerende gebruik, wordt de Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' vaak gebruikt als windbreker of als scherm voor privacy in tuinen. Vanwege zijn hoge tolerantie voor verschillende bodemsoorten en klimatologische omstandigheden, gedijt deze plant goed in verschillende omgevingen.

Kortom, deze veelzijdige plant is ideaal voor decoratieve doeleinden, fruitteelt, windbescherming en privacy in tuinen en landschappen. Met zijn aantrekkelijke uiterlijk en functionele voordelen is de Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' een waardevolle toevoeging aan elke buitenruimte.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 600 cm
Plant familie Prunus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke smaak, Vast vruchtvlees

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Prunus Avium 'Early Rivers'
Engelse Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Burlat'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Van'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Hedelfinger Riesenkirche'
Zoete Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Cerisier 'Griotte Du Nord'
Kers
Vanaf € 22,95
Prunus Avium 'Bigarreau Noir'
Zwarte Kraker
Vanaf € 25,95
Prunus Cerasus 'Anglaise Hatif'
Meikers
Vanaf € 22,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.