Prunella webbiana 'Rosea'

Brunel

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,51 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,42 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,28 per stuk
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 10 cm
  • Bodembedekker
  • Zomerbloeier
  • Roze bloemen
  • Trekt vlinders aan

Ontdek de sierlijke Prunella webbiana 'Rosea', een charmante toevoeging aan uw tuin of buitenruimte, die bekend staat om zijn robuustheid en aantrekkelijke uiterlijk. Deze wintergroene vaste plant, ook wel bekend als brunel, bijenkorfje of heelkruid, vormt een bossige, zodevormende groeiwijze. Met zijn lancetvormige, donkergroene bladeren, die langs de rand geschulpt zijn, biedt deze prunel het hele jaar door een aantrekkelijk bladbeeld.

Tussen juni en augustus kunt u genieten van de bloei van deze prunel, met lila roze buisvormige bloemen die naar het uiteinde toe donkerder kleuren. De bloemen trekken niet alleen de aandacht met hun schoonheid, maar trekken ook een verscheidenheid aan bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw omgeving.

De Prunella webbiana 'Rosea' is een ongecompliceerde plant die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende standplaatsen, van volle zon tot halfschaduw. Deze veelzijdigheid, gekoppeld aan de tolerantie voor diverse bodemsoorten, maakt het een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Bovendien is deze prunel goed winterhard en droogtetolerant. Daarnaast doorstaat de plant moeiteloos zeewind en luchtvervuiling en blijft vrijwel vrij van ziekten en ongedierte.

Een Prunella webbiana 'Rosea' in huis of tuin plaatsen betekent kiezen voor een plant die niet alleen visuele interesse en levenslust aan uw omgeving toevoegt, maar ook hardy en onderhoudsvriendelijk is. Deze plant belooft schoonheid zonder gedoe, het hele jaar door, of het nu als bodembedekker, in een bloemenborder of als een natuurlijk accent in een wilde tuin is. Haal deze natuurlijke charmeur in huis en geniet van een kleurrijke en levendige tuin waarin u weinig zorg hoeft te dragen en waar de natuur zich op haar best kan tonen.

Verzorging en water

De Prunella webbiana 'Rosea' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met zon en halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Het is aan te raden om de Prunella webbiana 'Rosea' te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zorgt voor een gezonde groei en helpt de grond vochtig te houden.

De Prunella webbiana 'Rosea', ook wel bekend als de Brunel, is een prachtige plant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn mooie roze bloemen en groen blad is het een aanwinst voor elke tuin of bloembed.

Niet alleen is de Brunel decoratief, maar het heeft ook enkele courante gebruiken. Zo staat het bekend om zijn medicinale eigenschappen en wordt het vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde.

Daarnaast is de plant ook aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten, wat het een goede keuze maakt voor biologische tuinen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Prunella | Brunel
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bodembedekker, Bladhoogte 10 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak