Potentilla fruticosa 'Goldfinger'

Struikganzerik

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Bossige struik
 • Vlinderplant
 • Decoratief
 • Haagplant
 • Vakbeplanting
 • Verdraagt goed snoei
De Potentilla fruticosa 'Goldfinger', beter bekend als de struikganzerik, is een charmante toevoeging aan elke tuin of buitenruimte. Deze kleine, bladverliezende heester charmeert met zijn dichte, opgaande groeiwijze en smal, grijsgroen blad. Een authentiek spektakel begint wanneer deze sierlijke plant van juni tot eind september een overvloed aan heldergele, boterbloemachtige bloemen toont, die met hun 4 cm breedte op vrolijke zonnevlekjes lijken.

Met een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats, is de struikganzerik niet kieskeurig over de bodemsoort waarin hij staat. Zijn veerkracht is bewonderenswaardig: hij is winterhard, kan goed tegen droogte, zoute zeewind en luchtvervuiling. Bovendien trekt hij nuttige bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in uw omgeving. Dat hij vrijwel geen last heeft van ziektes of ongedierte, maakt hem een onderhoudsvriendelijke keuze voor elke plantenliefhebber.

Met de Potentilla fruticosa 'Goldfinger' in uw tuin of op uw terras, kiest u niet alleen voor een sfeervolle verrijking van uw buitenruimte maar ook voor een robuuste en milieuvriendelijke plant die jaar na jaar weinig verzorging vraagt en toch een opvallende schoonheid biedt. Een ideale keuze voor zowel beginnende als ervaren tuiniers die van een lange bloeiperiode en een natuurlijke, levendige uitstraling houden.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de Potentilla fruticosa 'Goldfinger' voldoende water krijgt. Houd de grond constant vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef water aan de basis van de plant om te voorkomen dat de bladeren nat worden, wat schimmel kan veroorzaken.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Potentilla fruticosa 'Goldfinger' op een locatie met voldoende zonlicht, maar de plant kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd plekken waar water blijft staan.

Tip

Bescherm de plant in de winter tegen vorst door een laagje mulch rond de basis aan te brengen. Dit helpt de wortels warm te houden en de plant te beschermen tegen extreme temperaturen.
De Potentilla fruticosa 'Goldfinger', ook wel bekend als de Struikganzerik, is een uitstekende plant om zowel in de tuin als in potten te gebruiken vanwege zijn decoratieve uitstraling. De heldergele bloemen bloeien vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer, waardoor de plant een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke buitenruimte.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de Struikganzerik ook andere nuttige toepassingen. Vanwege zijn aantrekkelijke bloemen is het een populaire keuze voor het aantrekken van bestuivers zoals vlinders en bijen. Daarnaast is de plant zeer winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden, waardoor hij weinig onderhoud vereist en ideaal is voor tuinen met weinig water.

Ten slotte kunnen de bloemen van de Struikganzerik ook worden gebruikt in boeketten en bloemstukken, waardoor de plant ook binnenshuis van waarde kan zijn. Kortom, de Potentilla fruticosa 'Goldfinger' is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 4
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Potentilla | Struikganzerik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Verdraagt goed snoei, Vakbeplanting, Haagplant, Decoratief, Vlinderplant, Bossige struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Potentilla Fruticosa 'Goldteppich'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla fruticosa Lovely Pink
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Maanelys'
Struikganzerik
Potentilla Fruticosa 'Red Ace'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa Princess 'Pink Queen'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Elizabeth'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Kobold'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla Fruticosa 'Abbotswood'
Struikganzerik
Vanaf € 3,75
Potentilla fruticosa Marian Red Robin
Struikganzerik
Potentilla fruticosa 'Goldstar'
Struikganzerik