Pleioblastus variegatus

Dwergbamboe

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Bladhoudend
 • Groen met wit gestreepte bladeren
 • Haagplant
 • Laagblijvend
 • Niet-woekerend
 • Vakbeplanting

De Pleioblastus variegatus, beter bekend als de Dwergbamboe, is een charmante tuinheld die je buitenruimte onmiddellijk kan omtoveren tot een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Deze wintergroene dwergbamboe is bijzonder vanwege zijn elegante, laagblijvende en compacte groeiwijze. De plant vormt een dicht, bossig tapijt dat de grond uitstekend bedekt en goed dienst kan doen als bodembedekker.

Met zijn lancetvormige bladeren die opwaarts en fier de lucht in groeien, biedt de Pleioblastus variegatus een visueel aantrekkelijk schouwspel van middengroen met contrasterende roomwitte verticale strepen. De lichtgroene halmen accentueren het bonte bladerdek en geven de plant een levendige, frisse uitstraling het hele jaar door.

Deze bamboesoort is de perfecte keuze voor de tuinier die wil genieten van weinig onderhoud en toch een maximale impact op het tuinlandschap. Dwergbamboe houdt van een plekje in de volle zon maar gedijt ook goed in lichtbeschaduwde omstandigheden. Een vochthoudende, goed doorlaatbare en voedselrijke bodem is ideaal om deze plant te laten floreren. Qua winterhardheid staat de Pleioblastus variegatus zijn mannetje en kan goed tegen de kou, hoewel hij liever geen ijzige wind vangt. Tevens is deze plant bestand tegen stedelijke luchtvervuiling en opmerkelijk vrij van ziekten en ongedierte, wat hem een zorgeloze keuze maakt voor zowel de stadstuin als een meer landelijke omgeving.

Als kers op de taart is de Dwergbamboe matig droogtetolerant en hoeft dus niet voortdurend in de gaten gehouden te worden tijdens drogere periodes. Het is daardoor een ideale plant voor iedereen die een groene touch aan zijn omgeving wil toevoegen zonder de last van hoge onderhoudseisen.

De Pleioblastus variegatus verdient absoluut een plekje in jouw tuin of huis als je op zoek bent naar een laagblijvende, sierlijke en onderhoudsarme plant die jaarrond een mooie, groen-witte kleurvariatie biedt. Hij brengt structuur, kleur en leven, zonder dat je al te veel tijd of energie moet steken in zijn verzorging. Een prachtige, levendige keuze voor een eenvoudige, maar elegante groene invulling van jouw ruimte.

Verzorging/Water

De Pleioblastus variegatus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Knip dode of beschadigde bladeren regelmatig weg om de plant gezond te houden. Voeg indien nodig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Pleioblastus variegatus gedijt het beste op een plek met zonlicht en halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Bescherm de plant tegen harde wind om scheuren en beschadigingen aan de bladeren te voorkomen.

Pleioblastus variegatus, ook wel bekend als dwergbamboe, is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in de tuin of binnenhuis.

Vanwege de mooie groen-witte bladeren is Pleioblastus variegatus een perfecte keuze voor het creëren van een natuurlijke en levendige uitstraling in de tuin. Het kan ook worden gebruikt om borders, hagen of zelfs een Japanse tuin mee te ontwerpen.

Niet alleen dient Pleioblastus variegatus als decoratief element, maar het kan ook functioneel zijn voor het creëren van privacy in de tuin. Door de snelgroeiende eigenschappen van deze bamboe, kan het een effectieve natuurlijke afscheiding vormen.

Naast het gebruik in de tuin, kan Pleioblastus variegatus ook binnenshuis worden gehouden als kamerplant. Het toevoegen van deze plant aan het interieur kan een vleugje natuurlijke schoonheid en sereniteit brengen in elke ruimte.

Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Pleioblastus | Dwergbamboe
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Vakbeplanting, Niet-woekerend, Laagblijvend, Haagplant, Groen met wit gestreepte bladeren, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Pleioblastus Pygmaeus Distichus
Dwergbamboe
Vanaf € 6,95
Pleioblastus Argenteostratius 'Pumilus'
Bodembedekkende dwergbamboe
Vanaf € 11,95