Persicaria amplexicaulis 'Pink Elephant'

Duizendknoop

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 6,60 per stuk
  • Koop 72 voor € 6,46 per stuk
  • Koop 120 voor € 6,26 per stuk
  • Bloeiende borderplant
  • Geschikt als snijbloem
  • Bladhoogte van 70 cm
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Langdurige bloei in de zomer
  • Makkelijk te onderhouden

De Persicaria amplexicaulis 'Pink Elephant', beter bekend als de duizendknoop, is een charmante toevoeging aan elke tuin of border. Met zijn weelderige middengroene tot donkergroene bladeren die wel tot 15 cm lang kunnen worden, is het een plant die zowel qua blad als bloei een opvallende verschijning is. De elliptisch tot lancetvormige bladstructuur voegt een subtiel textuurelement toe aan uw buitenruimte.

Van augustus tot oktober verrast deze duizendknoop met zijn prachtige, oranjeroze bloemaren. Deze sierlijke bloemen steken mooi af tegen het groene blad en brengen een sfeervolle dynamiek in de tuin. Geschikt voor zowel een zonnige standplaats als halfschaduw, toont de 'Pink Elephant' een grote flexibiliteit qua plaatsing en verzorging. Deze variëteit voelt zich het best in een goed doorlaatbare, vochtige bodem, maar toont zich ook uitzonderlijk droogtetolerant.

Als sterke, winterharde plant kan de Persicaria amplexicaulis 'Pink Elephant' uitermate goed tegen variabele weersomstandigheden, inclusief zeewind en luchtvervuiling. Dit maakt hem een perfecte kustplant, maar ook in andere omgevingen komt hij goed tot zijn recht. Bijzonder is dat deze soort veel vlinders, bijen en andere nuttige insecten aantrekt, waardoor het niet alleen een lust voor het oog is, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

Met minimaal onderhoud en weinig tot geen problemen met ziektes en ongedierte is de 'Pink Elephant' een zorgeloze en duurzame keuze. Deze prachtige duizendknoop adderwortel is met al zijn kwaliteiten een uitstekende kandidaat voor wie op zoek is naar een robuuste, aantrekkelijke en milieuvriendelijke plant. Het is een duidelijke keuze voor tuiniers die waarde hechten aan zowel esthetiek als ecologie.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd overtollig water geven. Geef water aan de wortels om schimmel en rot te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te helpen nieuwe bloemen te produceren. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de Persicaria amplexicaulis 'Pink Elephant' op een plek waar hij voldoende zonlicht en halfschaduw krijgt. De plant kan goed gedijen in verschillende grondsoorten, zolang de grond maar goed doorlatend is.

Tip

Om de bloeitijd te verlengen, kunt u regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen en de plant regelmatig voeding geven tijdens het groeiseizoen.

Persicaria amplexicaulis 'Pink Elephant', ook wel bekend als duizendknoop, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin.

Met zijn opvallende roze bloemen en lange bloeiperiode is deze plant een echte blikvanger. Het is een uitstekende keuze voor borders, perken of als solitaire plant in de tuin. Daarnaast trekt de 'Pink Elephant' ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige en gezonde tuin.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de duizendknoop ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant in sommige culturen gebruikt voor culinaire doeleinden, waar de jonge bladeren kunnen worden toegevoegd aan salades of de zaden worden gemalen tot meel.

Daarnaast heeft de plant ook medicinale eigenschappen, waarbij extracten van de duizendknoop worden gebruikt voor hun ontstekingsremmende en antibacteriële werking.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Persicaria | Duizendknoop
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 70 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Persicaria amplexicaulis 'Orange Field'
Duizendknoop
Persicaria affinis 'Darjeeling Red'
Duizendknoop
Persicaria amplexicaulis 'Speciosa'
Duizendknoop
Persicaria amplexicaulis 'Fats Domino'
Duizendknoop
Persicaria vacciniifolia
Duizendknoop
Persicaria polymorpha
Duizendknoop
Persicaria amplexicaulis 'Rosea'
Duizendknoop
Persicaria amplexicaulis 'Inverleith'
Duizendknoop
Persicaria amplexicaulis 'Js Caliente'
Duizendknoop