Perovskia 'Blue Spire'

Blauwspirea

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Decoratief
  • Langwerpig groen getand blad
  • Geschikt voor groepsbeplanting
  • Geschikt voor heidetuinen
  • Paarsroze bloemen
Ontdek de betoverende schoonheid van Perovskia 'Blue Spire', beter bekend als blauwspirea, een sierlijke en veerkrachtige aanvulling op iedere tuin of buitenruimte. Deze bladverliezende heester valt direct op dankzij zijn majestueuze, lavendelkleurige tot blauwe bloemen die sierlijk afsteken tegen de grijsgroene, getande bladeren. De bladeren geven bovendien een heerlijke geur af wanneer je ze aanraakt.

De blauwspirea gedijt het best op een plek waar de zon volop schijnt en in een bodem die zowel ph neutraal als kalkrijk kan zijn, mits deze goed doorlatend is. Een stevige snoeibeurt in de herfst zorgt ervoor dat hij het volgende groeiseizoen weer met volle kracht kan bloeien. Daarbij draagt een winterdek van bladeren bij aan de bescherming tegen kou.

De plant is meer dan alleen een lust voor het oog. Hij is matig tot redelijk winterhard en kan goed tegen zeewind en droogte, wat de blauwspirea uitermate geschikt maakt voor diverse klimaten en omstandigheden. Zijn resistentie tegen ziekten en ongedierte maakt het verzorgen van deze plant nagenoeg zorgeloos. Zelfs luchtverontreiniging is geen probleem voor deze taaie heester.

Wellicht heeft de blauwspirea in de hoogzomer wat extra ondersteuning nodig, maar dat kleine beetje extra zorg wordt dubbel en dwars terugbetaald met zijn spectaculaire bloempracht en aromatische aanwezigheid in uw tuin.

Kies voor de Perovskia 'Blue Spire' als u op zoek bent naar een unieke, onderhoudsvriendelijke plant die niet alleen een visueel, maar ook een zintuigelijke verrijking is voor uw leefomgeving. Met zijn opvallende kleur, geur en sterke eigenschappen is de blauwspirea de perfecte keuze voor iedere tuinliefhebber die hunkert naar een stukje ongecompliceerde natuurpracht.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug tot ongeveer 10 centimeter boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen.

Standplaats

Zet de Perovskia 'Blue Spire' op een zonnige plek in de tuin. De plant houdt van warmte en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig.

Tip

Voeg wat mulch toe rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken.

De Perovskia 'Blue Spire', ook wel bekend als de Blauwspirea, is een prachtige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn sierlijke, zilverachtige bladeren en opvallende blauwe bloemen, voegt deze plant een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de Perovskia 'Blue Spire' ook andere courante toepassingen. De bloemen trekken bijen en vlinders aan, waardoor deze plant perfect is voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Bovendien is deze plant zeer droogtetolerant en kan hij goed gedijen in droge, zonnige gebieden, waardoor het een ideale keuze is voor tuiniers die op zoek zijn naar onderhoudsarme planten.

Kortom, de Perovskia 'Blue Spire' is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor het bevorderen van biodiversiteit en het minimaliseren van onderhoudskosten in de tuin kan worden gebruikt.
Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Perovskia | Reuzelavendel
Standplaats Zon
Eigenschappen Paarsroze bloemen, Heidetuin, Groepsbeplanting, Langwerpig groen getand blad, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Perovskia atriplicifolia 'Little Spire'
Reuzelavendel 'Little Spire'