Penstemon 'Apple Blossom'

Schildpadbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 30 cm
  • Zomerbloeier
  • Opvallende bloemen
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

Ontdek de charme van de Penstemon 'Apple Blossom', ook bekend als schildpadbloem, een sierlijke toevoeging aan elke tuin of plantenverzameling binnenshuis. Deze half wintergroene vaste plant brengt een zee van kleur met zich mee dankzij haar overvloedige roze bloemen, die fraai contrasteren met rode kelken en een witte keel. De bloeiperiode strekt zich uit van juni tot en met september, waardoor je verzekerd bent van een langdurige en vrolijke bloemenpracht.

De bossige groeiwijze en smalle, lancetvormige bladeren in een levendig middengroen maken de Penstemon 'Apple Blossom' een lust voor het oog, zelfs als ze niet in bloei staat. Ze prefereert een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt het best in een vruchtbare, goed doorlatende grond. Hoewel deze plant bekend staat om haar ziekteresistentie en tolerantie voor zeewind, luchtverontreiniging en droogte, is het goed om te weten dat ze niet uitzonderlijk winterhard is. In koudere regio's kan dus wat extra bescherming tijdens de winter geen kwaad.

Het toevoegen van de Penstemon 'Apple Blossom' aan uw tuin of huis brengt niet alleen visueel genot, maar trekt ook bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en helpt bij de bestuiving van omliggende planten. Met haar onmiskenbare schoonheid en waarde voor het ecosysteem is deze plant een must-have die zowel een esthetische als ecologische verrijking voor uw persoonlijke groene ruimte biedt.

Verzorging en water

De Penstemon 'Apple Blossom' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef eventueel wat extra water als de bladeren beginnen te hangen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Deze schildpadbloem kan ook worden gesnoeid na de bloei om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Penstemon 'Apple Blossom' gedijt het beste op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind, aangezien dit de bloemen kan beschadigen.

Tip

Gebruik een organische meststof in het voorjaar om de groei en bloei van de schildpadbloem te bevorderen.

De Penstemon 'Apple Blossom', ook wel bekend als de Schildpadbloem, is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen en borders.

Met zijn opvallende bloemen in zachte roze tinten, trekt de Penstemon 'Apple Blossom' direct de aandacht en voegt een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is deze plant perfect voor decoratieve doeleinden, maar de bloemen zijn ook aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die gericht is op het ondersteunen van de lokale biodiversiteit.

Bovendien kan de Penstemon 'Apple Blossom' ook worden gebruikt in snijbloemarrangementen, waardoor u kunt genieten van de prachtige bloemen binnenshuis.

Kortom, deze plant is perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een veelzijdige en mooie toevoeging aan hun buitenruimte, terwijl ze ook bijdragen aan het aantrekken van bestuivers en het creëren van prachtige boeketten.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Penstemon | Schildpadbloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 30 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak