Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn'

Schildpadbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Prachtige borderplant
  • Geschikt als snijbloem
  • Bladhoogte van 30 cm
  • Bloeit in de zomer
  • Naam: Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn'
  • Ook bekend als Schildpadbloem

De Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn', beter bekend als schildpadbloem, is een charmante toevoeging aan elke tuin of plantenverzameling binnenshuis. Deze half wintergroene vaste plant kenmerkt zich door een bossige en polvormende groeiwijze, gecompleteerd met slanke, lancetvormige bladeren die een prachtig middengroen palet vormen. De plant geniet van een bijzonder lange bloeiperiode, die duurt van juni tot en met september, waarin hij opvalt met zijn opvallende wijnrode, buisvormige bloemen. Het klokvormige uiteinde en de witte keel van de bloem geven een extra dimensie aan deze florale schoonheid.

De Penstemon floreert het beste wanneer deze geplaatst wordt op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie en vereist daarbij een bodem die goed doorlaatbaar en vruchtbaar is. Hoewel deze opvallende borderplant veel kwaliteiten heeft, is het belangrijk om te beseffen dat hij niet extreem winterhard is. In de koudere regio's is het dus aangeraden om de schildpadbloem tijdens de winter extra bescherming te bieden. Aangevuld met zijn weerstand tegen ziektes en tolerantie voor zeewind, luchtverontreiniging en droogte, is de Penstemon een robuuste, doch sierlijke plant.

Een Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn' in uw tuin of huis zorgt voor een continu visueel spektakel met zijn rijke, wijnrode tinten en elegante bloemen. De plant heeft niet alleen een sterke decoratieve waarde maar is ook nog eens veerkrachtig tegen diverse uitdagingen van het buitenleven. Een uitgelezen keuze dus voor tuiniers op zoek naar zowel schoonheid als duurzaamheid. Een Penstemon in uw groene ruimte is een belofte voor maandenlang genieten van natuurlijke elegantie en kleur, een reden te meer om deze bijzondere plant een plek te geven in uw tuin of interieur.

Verzorging en water

De Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Voeg compost toe aan de grond om de voedingsstoffen aan te vullen.

Standplaats

Zet de Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn' op een plek waar hij veel zonlicht krijgt, maar ook beschermd is tegen felle middagzon. De plant doet het ook goed op een plek met halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

Tip

De Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn' kan gevoelig zijn voor slakken en bladluizen. Controleer regelmatig op plagen en neem maatregelen om ze te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke insecticiden of het plaatsen van slakkenlokazen.

De Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn', ook wel bekend als de schildpadbloem, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde.

Met zijn opvallende bloemen in verschillende kleuren en zijn langwerpige bladeren is deze plant een echte blikvanger in de tuin. Het is dan ook een populaire keuze voor het opfleuren van borders, perken en rotstuinen.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Penstemon 'Andenken An Friedrich Hahn' ook andere courante toepassingen. Zo wordt de plant vaak gebruikt voor het aantrekken van bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan hij ook dienen als snijbloem in boeketten en bloemstukken.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Penstemon | Schildpadbloem
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 30 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak