Passiflora caerulea

Blauwe passiebloem

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

- Bladverliezend - Vorstgevoelig - Terrasplant - Plant moet gesteund worden - Stervormige bloemen - Wit met blauwe bloemkleur

De Passiflora caerulea, beter bekend als de blauwe passiebloem, is een parel voor elke tuin of terras. Deze wintergroene klimplant kenmerkt zich door zijn slanke, opgaande groei en prachtige handvormige bladeren. De diepgroene, glanzende bladstructuur vormt een fraai contrast met de spectaculaire witblauwe bloemen die deze plant siert van juni tot oktober. De unieke stervormige bloemen, met hun lichtblauwe en violetkleurige filamenten in het centrum, zijn waarlijk een lust voor het oog en verspreiden daarnaast een aangename geur.

Gedijend in een beschutte omgeving met volle zon tot halfschaduw, is de Passiflora caerulea een ideale keuze voor zowel de beginnende als de gevorderde tuinier. De voorkeur voor een zuidelijke of westelijke oriëntatie biedt de plant de optimale omstandigheden om te floreren. De blauwe passiebloem stelt weinig eisen aan de PH-waarde van de bodem, mits deze licht vochtig en goed doorlaatbaar is. Bovendien is deze klimplant opmerkelijk winterhard en bestand tegen zeewind en luchtvervuiling, waardoor ze in diverse omgevingen kan overleven.

Niet alleen voor mensen is de Passiflora caerulea een genot; de plant trekt ook actief bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Hoewel de oranje gele vruchten die in de herfst verschijnen eetbaar zijn, zijn ze wellicht meer decoratief van aard dan culinair verleidelijk. Desalniettemin voegen ze een extra esthetisch aspect toe aan de plant.

Summier gezegd, de blauwe passiebloem is een schitterende, veelzijdige toevoeging voor elke buitenruimte. Het biedt niet alleen visuele schoonheid en geur, maar draagt ook bij aan het lokale ecosysteem. Met zijn aangename bloei, winterhardheid en weerstand tegen diverse omgevingsfactoren, is er alle reden om de Passiflora caerulea in huis of tuin te plaatsen en te genieten van de natuurlijke pracht en praal die deze klimplant te bieden heeft.

Verzorging en water

De Passiflora caerulea vraagt regelmatig water, vooral tijdens de warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de wintermaanden mag je de watergift beperken, maar laat de grond niet volledig uitdrogen.

Onderhoud

Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde plantenvoeding en volg de instructies op de verpakking. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de groei te bevorderen en oude, dode takken te verwijderen.

Standplaats

De Passiflora caerulea gedijt het beste op een zonnige locatie, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en tocht. Binnenshuis kan de plant op een zonnige vensterbank geplaatst worden.

Tip

Als de Passiflora caerulea niet bloeit, kan een lichte snoei in de zomer helpen om de bloemknopvorming te stimuleren. Verwijder een deel van de jonge scheuten om de groei te bevorderen.

De Passiflora caerulea, ook bekend als de blauwe passiebloem, is een prachtige klimplant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn opvallende bloemen en weelderige groei, voegt deze plant een vleugje kleur en flair toe aan elk tuinperk, hekwerk, of pergola.

Niet alleen is de blauwe passiebloem een lust voor het oog, maar hij heeft ook courante toepassingen. De plant produceert eetbare vruchten, die gebruikt kunnen worden om jam, siroop, of sorbet te maken. Daarnaast wordt de Passiflora caerulea ook gebruikt in de traditionele kruidengeneeskunde vanwege zijn rustgevende eigenschappen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Passiflora | Passiebloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Wit met blauwe bloemkleur, Stervormige bloemen, Plant moet gesteund worden, Terrasplant, Vorstgevoelig, Bladverliezend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Passiflora 'Purple Haze'
Passiebloem
€ 10,95
Passiflora caerulea 'Constance Elliot'
Passiebloem
€ 9,95