Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii'

Wilde wingerd

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige rode herfstverkleuring
  • Bladverliezend
  • Vijftallig blad
  • Zelfhechtend
  • Sterke groeier
Ontdek de betoverende schoonheid van Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii', beter bekend als de wilde wingerd. Deze robuste en zelfklimmende plant is een ware aanwinst voor elke gevel, muur of pergola. De vijflobbige bladeren geven de wilde wingerd een speels karakter en transformeren gedurende de seizoenen. In de lente worden ze getooid met een prachtige purperen gloed, in de zomer geniet u van een frisgroen tableau en in de herfst kleuren de bladeren om in een crimsonrode tot paarse gloed die uw tuin in een sprookjesachtig landschap veranderen.

De bloeiperiode van deze klimmer, van mei tot juli, is een subtiele schoonheid met haar groenwitte bloempjes die vaak verscholen zitten onder het blad. Als kers op de taart kunt u in de herfst genieten van kleine zwarte besjes die de wilde wingerd siert. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van voeding voor de lokale fauna!

De Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' is niet veeleisend wat betreft haar standplaats – zij groeit voorspoedig in zowel volle zon als halfschaduw of schaduw. Deze veelzijdigheid maakt haar geschikt voor vrijwel elke tuin. De plant geeft de voorkeur aan een goed doorlaatbare, humusrijke bodem en is na het aansterken weerbaar tegen droogte, zeewind en luchtvervuiling.

Bovendien draagt de wilde wingerd bij aan de biodiversiteit door bijen en talrijke insecten aan te trekken, terwijl ze merkwaardig weinig last heeft van ziektes of ongedierte. Kortom, de wilde wingerd 'Engelmannii' is de perfecte keuze voor diegene die zoekt naar een onderhoudsarme, kleurrijke en natuurvriendelijke toevoeging aan hun buitenruimte. Laat u verrassen door de jaarronde charme van deze fantastische klimplant!

Verzorging en water

Om de Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' goed te verzorgen is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om hem in toom te houden en een mooie vorm te behouden. Verwijder ook dode of zieke takken. Geef de plant in het voorjaar wat mest om hem te helpen groeien.

Standplaats

De Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' gedijt goed in zowel de zon, halfschaduw als schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden.

Tip

De Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' hecht zichzelf aan muren en schuttingen met behulp van hechtwortels. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van de plant, zodat deze voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te hechten.
De Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii', ook wel bekend als de wilde wingerd, is een prachtige klimplant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en op gevels. Het is een snelgroeiende plant die in de herfst een adembenemende transformatie ondergaat, waarbij de bladeren veranderen in heldere tinten rood, oranje en geel. Dit maakt het een populaire keuze voor het opfleuren van gevels en het creëren van sfeervolle tuinpartijen.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de wilde wingerd ook andere courante gebruiken. Zo kan het worden gebruikt als natuurlijke beschutting en schaduw, waardoor het een ideale keuze is voor het afschermen van gazons en terrassen. Bovendien helpt deze klimplant bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van geluidsoverlast dankzij de dichte begroeiing.

Kortom, de Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruik biedt, en een prachtige toevoeging kan zijn aan elke buitenruimte.
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Parthenocissus | Wilde wingerd
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Zelfhechtend, Vijftallig blad, Bladverliezend, Prachtige rode herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Parthenocissus Tricuspidata ' Veitchii'
Wilde wingerd
Vanaf € 10,95
Parthenocissus Quinquefolia
Wilde wingerd
Vanaf € 10,95
Parthenocissus 'Veitch Boskoop'
Wilde wingerd
€ 10,95