Papaver nudicaule 'Gartenzwerg'

IJslandse papaver

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 01/10/2024
information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Grote bloemen
  • Bladhoogte 15 cm
  • Perfect voor in de tuin
  • Makkelijk te onderhouden
  • Mooie kleurvariaties
  • Langdurige bloei

Ontdek de charme van de Papaver nudicaule 'Gartenzwerg', ofwel de IJslandse papaver, een betoverende vaste plant die uw tuin doet opleven met haar subtiele schoonheid. De grijsgroene tot lichtblauwgroene, behaarde en gevederde bladeren vormen een rustiek decor voor de prachtige, komvormige bloemen die de plant van juni tot september siert.

Met een palet van betoverende kleuren, variërend van zuiver wit tot warm oranje, zonnig geel en oranjerood, weten deze licht geurende bloemen elke voorbijganger te bekoren. De opgaande groeivorm en bladverliezende aard van de 'Gartenzwerg' maken haar tot een gracieuze verschijning in elk seizoen.

De IJslandse papaver stelt weinig eisen: een zonnige standplaats en lichte, goed doorlaatbare grond volstaan om haar in volle glorie te laten schitteren. Ze is winterhard, verdraagt drogere omstandigheden uitstekend, kan tegen een zeebriesje en laat zich niet van de wijs brengen door wat luchtvervuiling.

Kiezen voor de Papaver nudicaule 'Gartenzwerg' is kiezen voor een onderhoudsvriendelijke en veelzijdige plant die uw tuin maandenlang kleur en leven geeft. Haal deze unieke beauty in huis of tuin en geniet van een natuurlijke uitstraling met een vleugje wilde charme, die bovendien uitstekend bijdraagt aan de biodiversiteit en een aantrekkelijke voedselbron vormt voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Dit is de flora die uw buitenruimte transformeert in een levend schilderij waar u seizoen na seizoen vreugde uit zult putten.

Verzorging en water

De Papaver nudicaule 'Gartenzwerg' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel water. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. In de herfst, knip de stelen van de plant tot aan de grond af.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, aangezien de IJslandse papaver niet goed tegen natte voeten kan.

Tip

Voeg een laag mulch toe rondom de plant om het vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

De Papaver nudicaule 'Gartenzwerg', ook wel bekend als de IJslandse papaver, is een prachtige en kleurrijke plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken.

Deze plant is ideaal voor het toevoegen van een vleugje kleur aan tuinen, omdat hij een verscheidenheid aan heldere en levendige bloemen produceert die de aandacht trekken en een mooie aanvulling vormen op de omgeving.

Naast decoratief gebruik heeft de IJslandse papaver ook andere courante toepassingen. De bloemblaadjes kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als natuurlijke kleurstof, terwijl de plant vaak wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn mogelijke medicinale eigenschappen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Papaver | Oosterse klaproos
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 15 cm, Grote bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak