Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Schaduwkruid

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 1,19 per stuk
  • Koop 72 voor € 1,16 per stuk
  • Koop 120 voor € 1,13 per stuk
  • Bladhoudend
  • Vakbeplanting
  • Glanzend
  • Bodembedekker
  • Schaduwkruid
  • Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

De Pachysandra terminalis 'Green Carpet', ook bekend als Schaduwkruid, is de ideale groenblijvende bodembedekker voor elke tuin waar een stukje schaduwrijke grond voor uitdagingen zorgt. Deze variëteit van Schaduwkruid staat bekend om zijn dichte groeiwijze, waardoor het niet alleen onkruid weinig kans geeft, maar ook een stabiele groene basis vormt in uw tuinontwerp.

Met zijn glanzende, tot 7 cm grote, omgekeerd eivormige en grof getande bladeren, is 'Green Carpet' een lust voor het oog. De bladeren houden hun donkergroene kleur in de schaduw, terwijl ze in meer zonnige omstandigheden een helderder, lichtgroene tint aannemen. Van maart tot mei verrijkt de Pachysandra uw tuin met subtiele, geurende, kleine, witte bloemen die een esthetische meerwaarde bieden en tegelijkertijd nuttig zijn voor het lokale insectenleven.

Deze onderhoudsarme plant voelt zich het meeste thuis in de halfschaduw of diepe schaduw en is daarnaast tolerant voor diverse bodemtypen, zolang de grond niet te kalkrijk is. Zijn droogteresistentie maakt van de Pachysandra een vaste waarde in tuinen waar andere planten het moeilijk hebben. Voeg daarbij de attractieve eigenschappen voor bijen, hommels en vlinders, en het wordt duidelijk dat deze plant een ecologisch verantwoorde keuze is.

Dus, wilt u een onderhoudsvriendelijke, robuuste bodembedekker die ook in de schaduwrijke delen van uw tuin een groene oase creëert en tegelijkertijd de biodiversiteit ondersteunt? Dan is de Pachysandra terminalis 'Green Carpet' de perfecte keuze voor u.

Verzorging en water

Het schaduwkruid (Pachysandra terminalis 'Green Carpet') heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen en de plant te bemesten in het voorjaar. Snoei de plant ook regelmatig om een compacte groei te bevorderen en om lelijke of dode bladeren te verwijderen.

Standplaats

Het schaduwkruid gedijt het beste op een standplaats in de schaduw of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd plaatsen met veel direct zonlicht.

Tip

Een handige tip voor het onderhoud van het schaduwkruid is om mulch rondom de plant aan te brengen. Dit helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt de groei van onkruid.

Pachysandra terminalis 'Green Carpet', ook bekend als schaduwkruid, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in schaduwrijke tuinen en onder bomen. De plant vormt een dichte, groenblijvende bodembedekker die zorgt voor een mooi groen tapijt in de tuin.

Naast het decoratieve gebruik in de tuin, wordt Pachysandra terminalis ook vaak gebruikt voor het onderdrukken van onkruid, vanwege zijn dichte groei. Het is een uitstekende keuze voor het bedekken van grote oppervlakken waar weinig zonlicht komt, zoals onder bomen en struiken.

Daarnaast heeft Pachysandra terminalis 'Green Carpet' ook een aantal nuttige eigenschappen. De plant is bijvoorbeeld tolerant ten opzichte van herten en kan dus worden gebruikt in gebieden waar hertenplagen voorkomen. Daarnaast helpt de dichte groei van de plant ook bij het voorkomen van bodemerosie.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 40 cm
Plant familie Pachysandra | Schaduwkruid
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Glanzend, Vakbeplanting, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak