Ophiopogon japonicus 'Minor'

Slangenbaard

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 5,65 per stuk
  • Koop 72 voor € 5,53 per stuk
  • Koop 120 voor € 5,36 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoudend
  • Fijne bladeren
  • Grasachtige groeiwijze
  • Wintergroen
  • Bodem bedekkend

Ontdek de Ophiopogon Japonicus 'Minor', ook wel bekend als slangenbaard of Japans slangengras, een charmante toevoeging aan uw tuin of huis. Deze sierlijke bodembedekker kenmerkt zich door een compacte groeiwijze en een weelderige uitstraling, dankzij de diepgroene, smalle, gebogen bladeren die het hele jaar door voor een vleugje groen zorgen.

In de maanden juli tot oktober verwent deze kleine slangenbaard u met subtiele bloempjes die variëren van wit tot lichtlila, rustend op korte stengels boven het grasachtige gebladerte. Het is een bescheiden plant die niet veel vraagt, maar veel geeft. Hij gedijt op zonnige plekken en accepteert ook halfschaduw of schaduwrijke locaties zonder probleem. De Ophiopogon Japonicus 'Minor' is een flexibele keuze voor diverse plekken in uw tuin.

Qua verzorging is de Ophiopogon Japonicus 'Minor' relatief onderhoudsvriendelijk. Hij presteert het beste in een bodem die het vocht goed vasthoudt, maar kan ook perioden van droogte doorstaan zonder veel tekenen van stress. Winterhardheid is een sterke eigenschap van deze plant, hoewel hij in tijden van extreem lage temperaturen dankbaar gebruikmaakt van wat extra bescherming.

Het toevoegen van de Ophiopogon Japonicus 'Minor' aan uw huis of tuin betekent een investering in een groenblijvende structuur die rust en natuurlijke schoonheid uitstraalt. Het is de ideale keuze voor het creëren van contrasten in kleur en textuur en zorgt voor een onderhoudsarme oplossing voor het invullen van lege plekken onder bomen of langs paden. De sierwaarde en het gemak waarmee deze plant groeit verzekeren u van langdurig tuinplezier.

Verzorging en water

Om de Ophiopogon japonicus 'Minor' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. In het voorjaar kan de plant eventueel gesnoeid worden om hem in vorm te houden.

Standplaats

De Ophiopogon japonicus 'Minor' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw. Het is een sterke plant die zowel binnen als buiten kan groeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon, maar wel voldoende licht krijgt.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Ophiopogon japonicus 'Minor' is om de plant af en toe te verpotten. Dit geeft de wortels de ruimte om te groeien en zorgt ervoor dat de plant gezond blijft. Kies een pot die iets groter is dan de huidige pot, en vul deze met verse potgrond.

Ophiopogon japonicus 'Minor', ook wel bekend als Slangenbaard, is een veelzijdige plant die zeer geschikt is voor decoratief gebruik in de tuin of in huis.

Door zijn kleine formaat en sierlijke, donkergroene bladeren is deze plant perfect voor het opvullen van lege plekken in de tuin of voor het toevoegen van groen aan een kamerplantenarrangement.

Naast zijn decoratieve eigenschappen, heeft de Ophiopogon japonicus 'Minor' ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant in sommige culturen gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen, zoals het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van de algemene gezondheid.

Daarnaast wordt de plant ook vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn uitstekende vermogen om onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen erosie.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Ophiopogon | Slangenbaard
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Grasachtige groeiwijze, Fijne bladeren, Bladhoudend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak