Olearia haastii

Boomaster

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Bossige struik
  • Compacte groei
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
  • Kleine bloem

Maak kennis met Olearia haastii, beter bekend als de boomaster – een robuuste en sierlijke heester die een vleugje Nieuw-Zeelandse charme brengt naar uw tuin of woonruimte. Deze altijdgroene plant is niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan uw buiten- of binnenruimte, maar staat ook bekend om zijn makkelijke onderhoud en veelzijdigheid.

De Olearia haastii kent een bossige, opgaande groeiwijze die uitmondt in een prachtige vertoning van donkergroene, leerachtige bladeren die aan de onderzijde een zacht viltige textuur hebben. Wanneer de bloeiperiode aanbreekt, verwent deze plant u met overvloedige, kleine, witte bloemen met een geel hart, die een subtiele, aangename geur verspreiden in hun omgeving.

Voor wie een geschikte standplaats heeft, is deze heester een gemakkelijke keuze. Olearia haastii groeit het best in volle zon of lichte schaduw en vereist een beschutte plek, weg van harde winterse winden. De grondvoorkeur is lichtzuur tot neutraal, en hoewel de plant een flexibele waterbehoefte heeft, dient de bodem goed waterdoorlatend te zijn. Zijn matige winterhardheid vereist wel enige aandacht in strenge winters. Bijzonder is dat de Olearia haastii ook goed bestand is tegen zeewind en zoutspray, wat hem ideaal maakt voor kusttuinen of voor stedelijke gebieden met luchtverontreiniging.

Er zijn tal van redenen om deze veelzijdige en aantrekkelijke Olearia haastii te planten in uw huis of tuin. Niet alleen zal hij uw zintuigen verrijken met zijn geurende bloemen en glanzende bladwerk, hij biedt ook een stevige vorm die goed tegen diverse omstandigheden kan. Of u nu op zoek bent naar een decoratieve plant die weinig eisen stelt, of u wenst een sterk natuurlijk scherm dat privacy biedt en bestand is tegen de elementen, de Olearia haastii is een uitmuntende keuze die zowel elegantie als praktische voordelen biedt.

Verzorging en water

Olearia haastii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water blijft staan. In de winter kan de plant iets minder water gebruiken, dus pas het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

Onderhoud

Snoei de Olearia haastii in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug indien nodig. Geef de plant in het voorjaar een meststof voor een gezonde groei gedurende het seizoen.

Standplaats

Plaats de Olearia haastii op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen de heetste middagzon. De plant kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft.

Tip

Wanneer je Olearia haastii verpot, kies dan voor een pot met gaten aan de onderkant zodat overtollig water goed weg kan lopen. Dit voorkomt dat de wortels van de plant gaan rotten.

Olearia haastii, ook wel bekend als Boomaster, is een prachtige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn compacte groei en zilvergrijze bladeren voegt deze plant een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is Olearia haastii een decoratieve aanwinst voor de tuin, maar het heeft ook enkele courante gebruiken. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in en rondom uw huis.

Bovendien wordt Olearia haastii vaak gebruikt in de tuinaanleg vanwege zijn winterhardheid en eenvoudig onderhoud. Het is een veelzijdige plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw, waardoor het een populaire keuze is voor tuiniers van alle niveaus.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Olearia | Boomaster
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Kleine bloem, Rijkbloeiend, Bladhoudend, Compacte groei, Bossige struik

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Myrica gale
Wilde gagel
Neillia affinis
Trosspirea