Oenothera macrocarpa

Teunisbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
 • Heldergele bloemkleur
 • Bladhoogte 10 cm
 • Geurend
 • Zomerbloeier

Ontdek de betoverende Oenothera macrocarpa, beter bekend als teunisbloem, en laat u verrassen door haar subtiele schoonheid. Deze charmante vaste plant siert uw tuin of huis met haar sierlijke, liggende tot kruipende groeivorm en vormt een prachtige aanvulling op elke groene omgeving.

Het middengroene, smalle, lancetvormige blad vormt de perfecte achtergrond voor de intense gele, licht geurende bloemen die de plant rijk is. De bloeiperiode strekt zich uit van juni tot augustus, waarbij de teunisbloem u elke avond opnieuw verrast: haar bloemen ontluiken in de namiddag en schitteren tot de volgende ochtend. Deze intrigerende nachtbloeier is een lust voor het oog en brengt leven in uw tuin op het moment dat de meeste bloemen zich sluiten.

Voor de Oenothera macrocarpa is een zonnige plek in uw tuin het meest ideaal. De plant heeft een voorkeur voor een goed gedraineerde bodem en is bijzonder droogtetolerant, waardoor hij ook tijdens drogere periodes goed zal blijven gedijen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over veelvuldig water geven. Echter, voorkom langdurige natte grond, want daar houdt deze plant niet van. In de herfst wordt de plant nog eens extra gesierd door de aanwezigheid van opvallende, gevleugelde zaaddozen.

Naast haar esthetische aantrekkingskracht is de teunisbloem ook erg praktisch; ze is zeer winterhard, kan goed tegen zeewind en is redelijk tolerant voor luchtvervuiling. Dit maakt haar een sterke overlever en een onderhoudsvriendelijke keuze voor uw tuin.

De Oenothera macrocarpa is een plant die niet alleen met haar schoonheid, maar ook met haar onverstoorbare robustheid, een plaats verdient in uw huis of tuin. Geef uw buitenruimte een levendige impuls met deze prachtige, gele accenten die de avonden verlengen en de nachten verlichten. Een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke plant die zowel door haar uiterlijk als haar onderhoudsgemak overtuigt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de Teunisbloem regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen. Controleer regelmatig de grond en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Knip dode stengels en bladeren af om de plant er verzorgd uit te laten zien.

Standplaats

Zet de Teunisbloem op een plek waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. De plant houdt van warme temperaturen en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Tip

De Teunisbloem trekt nachtvlinders aan, dus het is een leuke toevoeging aan tuinen die 's avonds tot leven komen.

De teunisbloem (Oenothera macrocarpa) is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen.

De heldergele bloemen van de teunisbloem voegen kleur en levendigheid toe aan elke buitenruimte. De plant is een populaire keuze voor bloembedden, borders en bloembakken.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de teunisbloem ook enkele courante toepassingen. De zaden van de plant worden gebruikt voor de productie van teunisbloemolie, dat verschillende gezondheidsvoordelen heeft. De wortels en bladeren van de plant worden soms ook gebruikt in traditionele geneeskunde.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Oenothera | Teunisbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Geurend, Bladhoogte 10 cm, Heldergele bloemkleur

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak