Macleaya 'Kelway's Coral Plume'

Pluimpapaver

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,75 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,67 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,56 per stuk
  • Borderplant
  • Helderroze bloemen
  • Zomerbloeier
  • Woekerende vaste plant
  • Grijsgroen blad met gewelfde rand
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

Ontdek de Macleaya microcarpa 'Kelway's Coral Plume', ook wel bekend als pluimpapaver, en voeg een unieke flair toe aan uw tuin of leefruimte. Deze statige en bladverliezende vaste plant is niet alleen opvallend door zijn robuuste postuur, maar springt ook in het oog door het opmerkelijke blad en de bijzondere bloei.

Met grote, grijsgroene en diep ingesneden bladeren die een sierlijk handvormig silhouet tonen, is deze plant een visueel genot. De onderzijde van het blad presenteert een grijswitte en zachte donzigheid die bijdraagt aan de tactiele ervaring van deze tuinbewoner. Maar het is de bloei van de Macleaya 'Kelway's Coral Plume' die de show steelt: in de zomermaanden juli en augustus ontvouwt zich een spektakel van vaalgele tot koraalroze bloemetjes, sierlijk gerangschikt in luchtige pluimen die fier boven de bladeren uitsteken.

Voor de ideale groei heeft deze plant behoefte aan een plek waar zowel volle zon als halfschaduw de revue passeren. De pluimpapaver is flexibel wat betreft bodemtype, mits de grond goed waterdoorlatend is. Op zandgrond kan hij zich enthousiast uitspreiden, maar eventuele uitlopers zijn gemakkelijk te verwijderen. De plant is winterhard, gemakkelijk te onderhouden en bijzonder resistent tegen zowel ziektes als ongedierte.

Waarom zou u de Macleaya 'Kelway's Coral Plume' in uw tuin of huis moeten plaatsen? Omdat deze pluimpapaver een prachtige en onderhoudsarme toevoeging is die een natuurlijk en rustgevend element kan toevoegen aan uw omgeving. De verfijnde bloempluimen zijn een lust voor het oog en bieden, naast esthetisch genot, ook levensruimte voor nuttige insecten. Kies voor Macleaya 'Kelway's Coral Plume' en geniet van een levend kunstwerk in uw buiten- of binnenruimte.

Verzorging en water

De Macleaya 'Kelway's Coral Plume' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef water bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Daarnaast kun je in het voorjaar de plant licht snoeien om de vorm te behouden.

Standplaats

De Macleaya 'Kelway's Coral Plume' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en bij voorkeur licht vochtig blijft. Deze plant kan goed groeien in borders of als solitaire plant in de tuin.

Tip

Gebruik een laag organisch mulchmateriaal, zoals compost of boomschors, rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de plant helpen om gezond en sterk te blijven.

De Macleaya 'Kelway's Coral Plume', ook bekend als Pluimpapaver, is een prachtige en decoratieve plant die vaak in tuinen wordt gebruikt vanwege zijn opvallende pluimen en attractieve bladeren.

Naast zijn decoratieve doeleinden wordt de Pluimpapaver ook gebruikt voor medicinale doeleinden, vanwege de aanwezigheid van alkaloïden die pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Daarnaast wordt de plant soms gebruikt als natuurlijk insecticide vanwege zijn giftige eigenschappen voor insecten.

Als tuinplant kan de Pluimpapaver goed worden gebruikt als achtergrondplant in borders, maar hij komt ook goed tot zijn recht als solitaire eyecatcher. Met zijn elegante pluimen en grote bladeren voegt hij structuur en hoogte toe aan de tuin.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Blauw
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Macleaya | Pluimpapaver
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Helderroze bloemen, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak