Lychnis alpina

Koekoeksbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 5 cm
  • Zomerbloeier
  • Vaste plant
  • Trekt vlinders aan

De Lychnis alpina, beter bekend als de koekoeksbloem of alpenkoekoeksbloem, is een charmante verschijning in elke tuin. Deze vaste plant is niet alleen makkelijk te verzorgen, maar vormt ook een sierlijke toevoeging met haar grijsgroene, lancetvormige bladeren die een mooie, natuurlijke rozet vormen. In mei en juni kunt u genieten van de prachtige bloei, waarbij opvallende felroze tot paarsroze bloemen verschijnen, elk bestaande uit vijf sierlijke kelkblaadjes.

De Lychnis alpina staat het liefst in de volle zon, wat maakt dat hij perfect tot zijn recht komt in een zonnige border of als kleurrijke aanvulling in uw rotstuin of muurbeplanting. Bovendien stelt deze plant weinig eisen aan de bodem, zolang deze maar neutraal tot zuur en goed doorlaatbaar is. Het is een echte overlever; eenmaal goed geworteld in uw tuin, is de Lychnis alpina opmerkelijk droogtetolerant en kan hij ook goed tegen een zeeklimaat.

Duurzaamheid en gebruiksgemak staan centraal bij de Lychnis alpina. Hij is namelijk goed winterhard, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken tijdens koudere periodes. Daarnaast is deze soort ziekteresistent en vraagt dus weinig onderhoud. Dit maakt de koekoeksbloem een ideale keuze voor zowel onervaren als ervaren tuinliefhebbers.

Samenvattend, als u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke, weerbestendige en kleurrijke toevoeging voor in uw tuin, dan is de Lychnis alpina een uitstekende keuze. Deze plant zal niet alleen uw buitenruimte verfraaien, maar geeft u ook de garantie op een prachtige bloei jaar na jaar, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over complexe verzorging. Haal de koekoeksbloem in huis of tuin, en geniet van de eenvoudige pracht die de natuur biedt!

Verzorging en water

De Lychnis alpina heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Houd de grond licht vochtig, maar zorg ervoor dat er geen plassen water ontstaan. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei van de plant te stimuleren. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Lychnis alpina op een zonnige locatie. Deze plant gedijt het beste in volle zon en kan zelfs enige droogte verdragen. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is.

Tip

Gebruik een laag mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit helpt de plant gezond en sterk te blijven.

De Lychnis alpina, ook bekend als koekoeksbloem, is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemstukken.

Met zijn opvallende bloemen en compacte groeiwijze is de Lychnis alpina een populaire keuze voor borders, rotstuinen en perken. De plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het ook een waardevolle toevoeging is voor biodiversiteit in de tuin.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Lychnis alpina ook enkele courante toepassingen. Zo werden de bloemen vroeger gebruikt als kleurstof voor textiel en als medicinale plant tegen maagklachten en ontstekingen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Lychnis | Koekoeksbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 5 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak