Lupinus 'Noble Maiden'

Lupine

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 15/09/2024
information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 60 cm
  • Rotstuin
  • Geurend
  • Solitair

Ontdek de charme van de Lupinus 'Noble Maiden' – een hartveroverende verschijning in elke tuin. Deze lupine is een opvallende vaste plant die elegantie en structuur toevoegt aan uw buitenruimte. Het middengroene, handvormige blad vormt een sierlijke achtergrond voor de bijzondere bloeiwijze die deze plant kenmerkt.

In de bloeimaanden juni en juli siert de Lupinus 'Noble Maiden' uw tuin met haar opmerkelijke, eerst roomwitte en later zuiver witte, erwtachtige bloemen. Deze bloemen vormen lange, eindstandige trossen die een verticale dimensie aan uw tuinbeeld toevoegen. De plant geniet een voorkeurspositie in volle zon of halfschaduw, en presteert het best in een neutrale tot zure, goed doorlatende en gemiddeld vruchtbare bodem.

Deze lupine is niet alleen een esthetische aanwinst; ze is ook bijzonder robuust. De Lupinus x russelli 'Noble Maiden' is goed winterhard en kan goed tegen zeewind en luchtverontreiniging, waardoor ze in vele omgevingen kan gedijen. Daarmee is ze een ideale kandidaat voor informele tuinen en borders, maar ook perfect voor een cottage tuin. Bovendien kan deze lupine als snijbloem uw woonruimte verrijken met haar natuurlijke schoonheid.

Haal de Lupinus 'Noble Maiden' in huis of plant haar in uw tuin voor een betoverend tafereel dat niet alleen het oog streelt, maar ook een tikkeltje wildheid en landelijke charme toevoegt aan uw omgeving. De serene witte bloei is een symbool van puurheid en uitbundig leven, waardoor deze plant een inspirerende toevoeging is voor iedere groenliefhebber.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de wortels in stilstaand water staan, want dat kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en om de groei te bevorderen. Voeg ook regelmatig meststof toe om de plant gezond te houden.

Standplaats

Plaats de Lupinus 'Noble Maiden' op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het beste groeien op een plek waar het minstens 6 uur per dag zon krijgt.

Tip

Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Lupinus 'Noble Maiden' kan wel wat ruimte gebruiken, dus geef de plant de ruimte om zich te verspreiden en te groeien.

Lupinus 'Noble Maiden' is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt om kleur en hoogte toe te voegen aan tuinen en borders. Met zijn slanke, lange bloemaren en sierlijk gebladerte is deze lupine een opvallende toevoeging aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve waarde wordt Lupinus 'Noble Maiden' ook gebruikt voor zijn nuttige eigenschappen. De plant staat bekend om zijn vermogen om stikstof uit de lucht te halen en deze in de bodem te binden, waardoor de grond vruchtbaarder wordt voor andere planten. Hierdoor wordt het vaak gebruikt als groenbemester in de tuinbouw en landbouw.

Daarnaast is Lupinus 'Noble Maiden' ook geliefd bij bijen en andere bestuivers vanwege de nectarrijke bloemen. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op elke biodiverse tuin of natuurgebied.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Lupinus | Lupine
Standplaats Zon
Eigenschappen Opvallende bloemen, Solitair, Geurend, Rotstuin, Bladhoogte 60 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak