Lithodora diffusa 'Heavenly Blue'

Steenzaad

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Donkerblauwe bloemen
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
  • Bodembedekker

Ontdek de charme van Lithodora diffusa 'Heavenly Blue', ook wel bekend als steenzaad, parelzaad of parelkruid. Deze groenblijvende vaste plant of halfheester is de perfecte keuze voor liefhebbers van een kleurrijke en onderhoudsvriendelijke tuin. Met haar laagblijvende, bodembedekkende groeiwijze creëert ze een prachtig groen tapijt dat behangen is met kleine grijsgroene, behaarde blaadjes.

Maar de ware schoonheid van steenzaad laat zich zien van mei tot juli, wanneer ze haar bloementapijt verrijkt met schitterende diepblauwe, trechtervormige bloempjes. Elk bloempje heeft een diameter van zo'n 12 mm en zorgt voor een opvallende kleurspat in elke tuin. Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' floreert het beste op een zonnige standplaats en in een goed doorlaatbare, zure tot neutrale bodem.

Deze plant staat niet alleen bekend om haar oogverblindende bloei, maar ook om haar robuuste natuur. Ze is goed winterhard en droogtetolerant, waardoor ze weinig zorg nodig heeft. Zelfs in kustgebieden, waar veel planten het moeilijk hebben vanwege de zeewind, zal Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' moeiteloos groeien en bloeien. In het stedelijke milieu toont ze dezelfde veerkracht en aanpassingsvermogen.

Bovendien is het een ecologische aanwinst voor uw tuin; het lokt bijen, vlinders en andere nuttige vliegende insecten, die zorgen voor de nodige bestuiving en bijdragen aan een gezond tuinecosysteem. Het plaatsen van Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' in uw tuin of op uw balkon betekent dus niet alleen dat u kunt genieten van haar schoonheid, maar u draagt ook bij aan de biodiversiteit en helpt de lokale fauna. Een win-win situatie voor elke natuurliefhebber!

Verzorging en water

De Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant lichtjes na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en bloemen om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg een laagje mulch toe rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

Standplaats

Plaats de Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' op een zonnige locatie waar de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en kan zowel in borders als in potten worden gekweekt.

Tip

Om de bloei te stimuleren, kun je in het voorjaar een lichte bemesting toedienen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten.

Lithodora diffusa 'Heavenly Blue', ook wel bekend als Steenzaad, is een prachtige bodembedekkende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen.

De helderblauwe bloemen van de Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' voegen een vleugje kleur toe aan elke tuin en trekken vlinders en bijen aan, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een levendige en kleurrijke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik wordt het Steenzaad ook vaak gebruikt als bodembedekker, waardoor het een uitstekende keuze is voor het onderdrukken van onkruid en het bedekken van kale plekken in de tuin.

Met zijn weinig onderhoud en droogtetolerante eigenschappen is de Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een veelzijdige en aantrekkelijke plant voor hun tuinprojecten.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Lithodora | Steenzaad
Standplaats Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Rijkbloeiend, Bladhoudend, Donkerblauwe bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak