Liriope muscari 'Ingwersen'

Leliegras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,75 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,67 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,56 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoudend
  • Fijne bladeren
  • Late zomerbloeier
  • Bladeren vallen open

Ontdek de charme van de Liriope muscari 'Ingwersen', een wintergroene vaste plant die door zijn weelderige en sierlijke uitstraling een aanvulling is voor elke tuin of interieur. Deze variëteit van leliegras is geliefd vanwege zijn fijne, zwaardvormige, donkergroene bladeren die subtiel versieren met hun lichtgroene bladpunten en overeind blijven in alle seizoenen.

In de bloeiperiode, van augustus tot september, kunt u genieten van de rijke, lila paarse bloemaren die een visuele gelijkenis vertonen met de welbekende druifhyacint. Deze bloei zorgt voor een levendige touch in uw tuin en trekt vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van uw buitenruimte.

De veelzijdigheid van Liriope muscari 'Ingwersen' is opmerkelijk; de plant verkiest een plekje in de halfschaduw of schaduw, maar kan tevens goed overweg met meer beschutte posities. Hij is goed bestand tegen zowel droge periodes als meer winderige en stedelijke omgevingen, waardoor hij een sterke keuze is voor verschillende landschappelijke settings.

Met zijn uitstekende winterhardheid en weerstand tegen ziekten, biedt leliegras een duurzame groene touch die weinig onderhoud vraagt. Voeg daar de zoute zeewindbestendigheid en het vermogen om luchtverontreiniging te doorstaan aan toe, en u heeft een plant die zowel veerkrachtig als aantrekkelijk is.

Of u nu uw tuin wilt verrijken of een natuurlijke en onderhoudsarme aanvulling binnen zoekt, de Liriope muscari 'Ingwersen' maakt indruk. Zijn esthetische en ecologische voordelen zorgen ervoor dat u een keuze maakt die niet alleen het oog, maar ook de natuur ten goede komt. Een perfecte reden dus om deze bijzondere leliegras plant aan uw groene collectie toe te voegen.

Verzorging/water

Om een Liriope muscari 'Ingwersen' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Het onderhoud van een Liriope muscari 'Ingwersen' is minimaal. Verwijder af en toe dode bladeren en bloemstelen om de plant er netjes uit te laten zien. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om nieuwe groei te bevorderen.

Standplaats

De beste standplaats voor een Liriope muscari 'Ingwersen' is in de halfschaduw of schaduw. De plant gedijt het beste op een plek met vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van een Liriope muscari 'Ingwersen' is om in het voorjaar een laagje compost rondom de plant aan te brengen. Dit zal de grond voeden en de plant helpen om gezond en sterk te blijven gedurende het groeiseizoen.

Liriope muscari 'Ingwersen', ook bekend als leliegras, is een veelzijdige en decoratieve plant die perfect is voor gebruik in tuinen, borders en containers.

Met zijn prachtige paarse bloemen en weelderige groene bladeren voegt deze plant een vleugje kleur en textuur toe aan elke buitenruimte. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van aantrekkelijke borders en het opvullen van lege hoeken in de tuin.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft leliegras ook andere courante gebruiken. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als bodembedekker om onkruidgroei te voorkomen en de bodemvochtigheid te behouden. Bovendien is het een uitstekende keuze voor het beplanten van hellingen, aangezien het wortelstelsel erosie helpt voorkomen.

Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in zowel zon als schaduw, waardoor het een ideale keuze is voor tuiniers van alle niveaus. Met zijn vele toepassingen en aantrekkelijke verschijning is Liriope muscari 'Ingwersen' een waardevolle toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Liriope | Leliegras
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bladeren vallen open, Late zomerbloeier, Fijne bladeren, Bladhoudend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak