Liriope muscari

Leliegras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoudend
  • Fijne bladeren
  • Late zomerbloeier
  • Bladeren vallen open

De Liriope muscari, beter bekend als leliegras, is een charmante en wintergroene vaste plant die met zijn fijne, zwaardvormige bladeren een gestructureerde elegantie aan elke tuin of binnenruimte toevoegt. Het donkergroene, grasachtige blad vormt een prachtige achtergrond voor de dikke, lila paarse bloemaren die u in augustus en september kunt verwachten. Deze bloemen hebben een verrassende gelijkenis met de druifhyacint en voegen een vleugje weelderige kleur toe wanneer de meeste planten zich opmaken voor de herfst.

Leliegras heeft een voorkeur voor een beschutte plek, waar het beschermd wordt tegen koude winden, ideaal in halfschaduw of schaduw. Eenmaal goed geworteld, is de Liriope muscari verrassend onverstoorbaar en droogtetolerant, waardoor het een prima keuze is voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke plant. Deze soort prefereert zure tot neutrale, gemiddeld vruchtbare grond en is door zijn robuustheid een vaste waarde geworden in vele buitenruimtes.

Met zijn vermogen om zowel zeewind als luchtverontreiniging te weerstaan, is leliegras een perfecte kandidaat voor stedelijke tuinen of kustregio's. Maar daar houdt het niet op: Liriope muscari speelt ook een belangrijke rol in het ecosysteem als drachtplant. Het ondersteunt lokale flora en fauna door een bron van nectar te bieden aan vlinders, bijen en andere insecten, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw omgeving.

Het hebben van Liriope muscari in uw tuin of interieur biedt niet alleen jaarrond visuele interesse door zijn wintergroene aard, maar draagt ook bij aan een levendige en natuurvriendelijke ruimte. Dit leliegras is een sierlijke, praktische en milieubewuste keuze die ongetwijfeld een verrijking zal zijn voor elke groene oase.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef jaarlijks organische meststoffen voor een goede groei.

Standplaats

Plaats de Liriope muscari op een plek met halfschaduw of schaduw. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren verbranden.

Tip

Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een laagje mulch kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken.

Liriope muscari, ook wel bekend als leliegras, is een populaire keuze voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende, langwerpige bladeren en mooie bloeiwijze voegt deze plant een vleugje kleur en textuur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde kan Liriope muscari ook gebruikt worden als bodembedekker. De dichte groei van de bladeren zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt om door te komen, waardoor deze plant een uitstekende keuze is voor het onderhouden van een nette en goed verzorgde tuin.

Bovendien is Liriope muscari een zeer veerkrachtige plant die goed gedijt in zowel de volle zon als in gedeeltelijke schaduw. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel ervaren tuiniers als beginnende liefhebbers van tuinieren.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Liriope | Leliegras
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bladeren vallen open, Late zomerbloeier, Fijne bladeren, Bladhoudend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak