Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'

Amberboom

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Glanzend blad
  • Handvormig blad
  • Rode herfstverkleuring
  • Prachtige Amberboom
  • Hoogte 12-15 m
  • Geschikt voor alle grondsoorten
De Liquidambar styraciflua 'Worplesdon', ook wel bekend als Amberboom, is een betoverende toevoeging aan elke tuin of groter buitengebied. Deze middelgrote, bladverliezende boom is niet alleen een genot voor het oog vanwege zijn kegelvormige groeivorm, maar spreekt ook tot de verbeelding door zijn rijke geschiedenis. De boom dankt zijn naam aan het kostbare amberhars — ooit gebruikt voor parfums en geneesmiddelen — dat uit zijn bast kan worden gewonnen.

Het meest opvallende kenmerk van de Amberboom 'Worplesdon' zijn de handvormige, glanzend groene bladeren met elk 5 puntige lobben die een prachtig schouwspel van herfstkleuren bieden. Terwijl de zomer plaatsmaakt voor de herfst, transformeren de bladeren in schitterende tinten oranje en dieprood, wat zorgt voor een spectaculaire uitstraling in elke tuin.

Naarmate de herfst nadert, zal de boom zijn unieke geelgroene, stekelige vruchtjes tonen. Deze hangen aan lange stelen en voegen een extra textuur toe aan het visuele profiel van de boom. Voor een optimale groei en bloei prefereert de Liquidambar 'Worplesdon' een plaats in volle zon, met een neutrale tot zure grond en een normale vochtigheid. Dit maakt de boom uitermate geschikt voor diverse landschapsontwerpen.

Houd er rekening mee dat de Amberboom enige zorg vereist, omdat deze gevoelig is voor strooizout en harde wind, en ook kan reageren op ozonvervuiling. Desalniettemin blijft de Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' een zeer geliefde keuze voor tuinliefhebbers door zijn esthetische aantrekkingskracht en veranderende seizoenskleuren.

In het kort: de Amberboom 'Worplesdon' is niet alleen een natuurlijk kunstwerk dat de zintuigen prikkelt, het is ook een conversation starter voor elke bezoeker die de herfstkleurpracht en unieke vruchtjes bewondert. Laat deze boom een symbool zijn voor de veranderende seizoenen en geniet van zijn magische transformatie in uw eigen tuin.

Verzorging/water

De Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig onkruid en dood blad rondom de plant.

Standplaats

Zet de Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Tip

Geef de plant tijdens het groeiseizoen wat extra meststof om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden.
De Liquidambar styraciflua 'Worplesdon', ook wel bekend als de Amberboom, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met zijn opvallende herfstkleuren en unieke kurkachtige schors, is deze boom een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in landschapsontwerp.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt de Amberboom ook vaak gebruikt voor houtproductie. Het hout van deze boom wordt gebruikt voor meubels, vloeren en zelfs als brandhout. Daarnaast heeft de Amberboom ook enige medicinale waarde, aangezien de hars traditioneel gebruikt werd voor verschillende medische doeleinden.

Kortom, de Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als voor andere courante doeleinden gebruikt kan worden. Met zijn unieke kenmerken en brede toepassingsmogelijkheden is deze boom een waardevolle aanwinst voor elke tuin.
Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1200 cm
Plant familie Liquidambar | Amberboom
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rode herfstverkleuring, Handvormig blad, Glanzend blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Liquidambar Styraciflua
Amberboom
Vanaf € 34,95
Liquidambar styraciflua 'Lane Roberts'
Amberboom
€ 79,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.