Ligustrum japonicum 'Rotundifolium'

Japanse liguster

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 12,56 per stuk
 • Compacte groei
 • Bladhoudend
 • Geschikt voor groepsbeplanting
 • Goede haagplant
 • Japanse liguster
 • Ligustrum japonicum 'Rotundifolium'

Maak kennis met de Ligustrum japonicum 'Rotundifolium', beter bekend als de Japanse liguster. Deze charmante wintergroene struik is een prachtige toevoeging aan elke tuin dankzij zijn compacte en opgaande groeivorm. De dikke, ronde bladeren hebben een diepe, glanzende, donkergroene kleur die gedurende het hele jaar een weelderige uitstraling biedt.

In de maanden mei en juni ontpopt de Japanse liguster zich tot een ware blikvanger. De struik is dan bezet met talrijke pluimen van kleine, witte tot ivoorkleurige bloempjes. Hoewel de geur misschien niet iedereen zal bekoren, is de bloei een lust voor het oog. Als extra geschenk verschijnen er in de herfst kleine zwarte bessen, die niet alleen decoratief zijn maar ook lokale vogelsoorten aantrekken tot het genoegen van natuurliefhebbers.

Qua standplaats is de Japanse liguster niet veeleisend. Een plekje in de volle zon of halfschaduw volstaat, en de plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem die niet te nat is. Periodiek snoeien, één tot twee keer per jaar, zorgt ervoor dat de haag of struik zijn vorm behoudt en stimuleert de groei. Daarnaast is het ook een milieuvriendelijke keuze; de Ligustrum japonicum trekt bijen en vlinders aan, is bestand tegen zeewind en kan goed tegen luchtverontreiniging.

Met zijn veelzijdige en onderhoudsvriendelijke karakter is de Japanse liguster de perfecte keuze voor zowel tuinliefhebbers als stadsbewoners die op zoek zijn naar groen dat robuust en toch fraai is. Het is een struik die niet alleen esthetisch aangenaam is maar ook een bijdrage levert aan de lokale biodiversiteit. Kortom, de Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' is een plant die zowel visuele schoonheid als ecologisch nut met zich meebrengt, en dat maakt het een onmisbare aanwinst voor iedere groene ruimte.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de Japanse liguster regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

Standplaats

Zet de Japanse liguster op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar hij kan ook gedijen in halfschaduw. Deze plant kan goed tegen verschillende bodemsoorten en is geschikt voor zowel in de tuin als in een pot op het balkon.

Tip

Plaats de Japanse liguster in een goed doorlatende grond en vermijd te veel water geven, dit kan wortelrot veroorzaken. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

De Ligustrum japonicum 'Rotundifolium', ook bekend als de Japanse liguster, is een populaire keuze voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren en compacte groeiwijze, voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Naast het decoratieve gebruik, wordt de Japanse liguster ook vaak gebruikt als haagplant. Door zijn dichte groeiwijze biedt hij privacy en een natuurlijke afscheiding in tuinen en langs percelen. Bovendien is deze plant gemakkelijk te onderhouden en te snoeien, waardoor het een ideale keuze is voor het creëren van strakke, formele hagen.

Verder wordt de Ligustrum japonicum 'Rotundifolium' ook gebruikt als luchtzuiverende plant. De bladeren absorberen schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in de omgeving verbetert. Dit maakt hem een uitstekende keuze voor gebruik in stedelijke en suburbane omgevingen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Ligustrum | Liguster
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Haagplant, Groepsbeplanting, Bladhoudend, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ligustrum Vulgare 'Atrovirens'
25 x Liguster - Blote Wortel
Vanaf € 42,75
Ligustrum Ovalifolium 'Aureum'
25 x Geelbonte liguster - Blote Wortel
Vanaf € 48,75
Ligustrum vulgare 'Atrovirens'
Liguster
Ligustrum ovalifolium 'Lemon And Lime'
Geelbonte liguster
Ligustrum Ovalifolium
Grootbladige liguster
Vanaf € 6,95
Ligustrum Vulgare
Liguster - Blote Wortel
Vanaf € 59,95
Ligustrum Japonicum 'Texanum'
Japanse liguster
Vanaf € 10,95
Ligustrum Ovalifolium 'Aureum'
Geelbonte liguster
Vanaf € 8,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95