Liatris spicata 'Kobold'

Lampepoetser

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Borderplant
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 20 cm
  • Zomerbloeier

De Liatris spicata 'Kobold', ook bekend als de Lampepoetser, is een charmante aanwinst voor zowel de border als de solitaire plantenverzameling. De plant kenmerkt zich door zijn strakke, verticale lijnenspel van donkergroen tot middengroen blad, wat een prachtige achtergrond biedt voor de opvallende violet paarse bloemaren. Deze bloeien op een bijzondere wijze: van juli tot september openen de bloemen zich van boven naar beneden, wat een langdurige en dynamische bloei garandeert.

Door zijn compacte groeiwijze en polvormende habitus leent de Liatris spicata 'Kobold' zich uitstekend voor de kleine tuin of als onderdeel van een gemengde border in grotere tuinen. Bovendien vraagt deze plant weinig onderhoud; hij groeit het beste in volle zon tot halfschaduw en is niet kieskeurig over de grondsoort, zolang deze maar goed doorlaatbaar is. Zijn winterhardheid en droogteresistentie maken hem een solide keuze voor het Nederlandse klimaat.

Naast zijn esthetische kwaliteiten heeft de Liatris spicata 'Kobold' ook een ecologische functie: hij trekt veel vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. De plant is bestand tegen zeewind en luchtvervuiling, wat hem ook geschikt maakt voor stedelijke omgevingen.

Kortom, de Liatris spicata 'Kobold' is een veelzijdige en onderhoudsvriendelijke plant die met zijn unieke bloeiwijze en aantrekkelijke eigenschappen een geweldige toevoeging zal zijn aan uw tuin of binnenruimte. Plant deze Lampepoetser als u op zoek bent naar een stijlvolle en levendige toets in uw groene oase, die bovendien natuurlijke bezoekers verwelkomt en zo bijdraagt aan het lokale ecosysteem.

Verzorging en water

De Liatris spicata 'Kobold' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat.

Onderhoud

Om de Liatris spicata 'Kobold' gezond en bloeiend te houden, is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en zorgt voor een langere bloeiperiode.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende lucht krijgt.

Tip

Een handige tip voor de Liatris spicata 'Kobold' is om de plant in het voorjaar te bemesten met een organische meststof. Dit zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

De Liatris spicata 'Kobold', ook wel bekend als lampepoetser, is een prachtige vaste plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen.

Haar opvallende paarse bloemen, die in lange, smalle aren verschijnen, trekken vlinders en bijen aan, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan elke vlindertuin of insectentuin.

Daarnaast wordt de Liatris spicata 'Kobold' ook vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten vanwege haar elegante uitstraling en lange houdbaarheid als snijbloem.

Vanuit een functioneel oogpunt staat de Liatris spicata 'Kobold' ook bekend om haar medicinale eigenschappen. De wortels van de plant worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun ontstekingsremmende en pijnstillende kwaliteiten.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Liatris | Lampepoetser
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 20 cm, Snijbloem, Vlinderplant, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak