Liatris spicata

Lampepoetser

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Borderplant
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 40 cm
  • Zomerbloeier

Ontdek de Liatris spicata, beter bekend als de Lampepoetser, een charmante toevoeging aan elke tuin of plantencollectie. Deze opvallende vaste plant kenmerkt zich door haar grasachtige bladeren die variëren in kleur van donkergroen tot middengroen. De lancetvormige bladeren zijn langwerpig en geven de plant een elegante en natuurlijke uitstraling.

Van juli tot september tooit de Lampepoetser zich met prachtige lange, violet paarse bloemaren. Wat deze plant uniek maakt, is de manier van bloeien; de bloei voltrekt zich bijzonderlijk bovenaan de aar en vordert langzaam naar beneden, wat een langdurig en geleidelijk schouwspel van kleur geeft in uw tuin.

De Liatris spicata is een ongecompliceerde gast in uw tuin; ze houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw en is niet kieskeurig wat betreft de pH-waarde van de bodem. Deze plant is uitermate geschikt voor iedere goed doorlaatbare (lichte) grondsoort, wat haar een uitstekende keuze maakt voor bijna elke tuinsetting. Bovendien kunt u zorgeloos de winter doorkomen met deze plant, aangezien ze uitzonderlijk winterhard en droogtetolerant is.

Of u nu een beginnende tuinliefhebber bent of een ervaren groene vingers bezit, de Liatris spicata biedt een unieke esthetiek met minimale inspanning. Eindigend op een hoogte van trillende bloemaren die de tuin een verticale dimensie geven en een lang bloeiseizoen bieden, zal deze plant gegarandeerd een centrale plek in uw buitenruimte verdienen. Voeg de Lampepoetser toe aan uw collectie en geniet van de levendige kleuren en de gestructureerde schoonheid die zij aan uw huis of tuin geeft.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Laat de grond tussen waterbeurten in licht opdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Knip de stengels tot aan de grond in het najaar voor de winter.

Standplaats

Zet de Lampepoetser op een plek waar hij kan genieten van voldoende zonlicht of halfschaduw. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond.

Tip

Een laag mulch in de winter kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

Liatris spicata, ook wel bekend als de Lampepoetser, is een prachtige plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemstukken. Met zijn lange, smalle bloemaren in verschillende tinten paars, zorgt deze plant voor een vrolijke en levendige uitstraling in elke omgeving.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de Liatris spicata ook andere courante toepassingen. Zo worden de bloemen vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken, zowel vers als gedroogd. Daarnaast trekt de plant vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die biodiversiteit stimuleert.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Liatris | Lampepoetser
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 40 cm, Snijbloem, Vlinderplant, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak