Leucothoe Fontanesiana 'Rainbow'

Druifheide

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Compacte groei
  • Decoratief
  • Bladhoudend
  • Bloeiende witte bloemen
  • Makkelijk te onderhouden
  • Geschikt voor schaduwrijke plekken
Ontdek de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow', ook bekend als de Druifheide 'Rainbow', een prachtige aanvulling op zowel uw tuin als interieur. Deze bontbladige, brede en bossige wintergroene heester steelt de show met zijn sierlijk gekrulde glanzende bladeren. In het voorjaar worden uw zintuigen geprikkeld door de geurige witte bloempjes, maar het is vooral het fascinerende kleurenspel van het blad waar de Druifheide 'Rainbow' zijn faam aan dankt. De nieuwe bladeren ontluiken in een vurig rood, transformeren naar een diepgroen in de zomer, en kleden zich in de herfst in een betoverend roodpaars.

Deze variëteit van Druifheide trakteert u op een makkelijke verzorging; de plant is een trage groeier en eist weinig snoei. Bovendien is hij uitgerust met een goede winterhardheid waardoor hij zonder moeite onze koude winters doorstaat. De Leucothoe 'Rainbow' is geschikt voor uiteenlopende plekken en doet het uitstekend in volle zon of halfschaduw. Verleid door frisse en goed doorlatende, neutrale tot zure bodems, voelt deze heester zich thuis in diverse tuinsettings, van de heidetuin tot een stijlvol terras of balkon. Ook als snijheester voor in bloemstukken laat hij zich graag van zijn beste kant zien.

Haal de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' in huis of tuin en geniet van een levend kunstwerk dat met zijn seizoensgebonden kleurtransities uw leefomgeving verrijk met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Kies voor deze plant als u verlangt naar een onderhoudsvriendelijke groeninvulling die elk seizoen weer een nieuwe dimensie aan uw tuin of interieur geeft.

Verzorging en water

De Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef in de zomer wat meer water en verminder de watergift in de winter.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg in het voorjaar ook wat compost toe aan de grond voor extra voeding.

Standplaats

Plaats de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' op een plek in de zon of halfschaduw. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de schaduw gedijen, maar het beste resultaat wordt bereikt op een plek met wat ochtend- of avondzon.

Tip

De bladeren van de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' zijn het mooist wanneer ze regelmatig besproeid worden met water, vooral in warme periodes. Dit helpt ook om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

De Leucothoe fontanesiana 'Rainbow', ook bekend als druifheide, is een veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn bonte bladeren in verschillende kleuren, waaronder groen, roze, geel en crème, voegt deze plant een levendige uitstraling toe aan elke omgeving.

Naast het decoratieve aspect, wordt druifheide ook gebruikt voor bodembedekking, dankzij de compacte groei en het dichte bladerdak. Het is een uitstekende keuze voor het bedekken van kale grond en het creëren van een uniforme uitstraling in tuinen.

Druifheide gedijt goed in zure, vochtige grond, waardoor het ook een populaire keuze is voor schaduwrijke en vochtige tuinplekjes. De plant is ook wintergroen, waardoor het het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

Kortom, de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in verschillende tuinomgevingen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Leucothoe | Druifheid
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoudend, Decoratief, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Leucothoe axillaris 'Curly Red'
Druifheid
Leucothoe Lovita (= 'Zebonard')
Druifheid
Leucothoe Scarletta (= 'Zeblid')
Druifheide
Vanaf € 10,95