Leptinella squalida

Koperknoopje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Bladhoudend
  • Late voorjaarsbloeier
  • Bodembedekker
  • Kleine koperen knoopvormige bloemen
  • Groeit goed in zon en schaduw
  • Geschikt voor rotstuinen en borders

Ontdek de charme van het koperknoopje, officieel bekend als Leptinella squalida, een praktische en decoratieve toevoeging aan uw tuin of thuis. Rijk aan detail met zijn varenachtige blad, presenteert dit type plant zichzelf als een nederige schoonheid die de bodem met elan bedekt. In mei en juni verwelkomt u een prachtige show van gele bloemetjes, die zullen opvallen in elke setting.

Niet veeleisend van aard, kan de Leptinella squalida grotendeels aan zijn lot overgelaten worden en zal het toch floreer bedanken aon de minimale benodigde verzorging. Met een maximale hoogte van slechts enkele centimeters is het een ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een subtiele, maar toch verfijnde touch voor hun buitenruimte.

Geef het een zonnig plekje en dit plantje zal zich snel thuis voelen. Tevens is het koperknoopje uitermate geschikt voor de aanleg van een groen tapijt. Waarom u de Leptinella squalida in huis of tuin zou moeten plaatsen? Het is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een onderhoudsarme plant die toch een opvallend en stijlvol aspect aan het landschap toevoeg, het hele seizoen door.

Leptinella squalida: Verzorging en onderhoud

Verzorging en water

De Leptinella squalida heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er gezond uit te laten zien. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Leptinella squalida gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd intense middagzon.

Tip

Houd de grond rondom de plant goed los en luchtig, dit bevordert de groei en voorkomt wateroverlast.
Leptinella squalida, ook wel bekend als koperknoopje, is een prachtige en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als bodembedekker in tuinen en borders. Met zijn koperkleurige bladeren en kleine bloemen voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke omgeving. Deze plant is perfect voor gebruik langs tuinpaden, tussen tegels of rondom bomen en struiken. Het vormt een dichte, tapijtachtige mat die onkruid onderdrukt en de grond beschermt tegen uitdroging. Naast zijn decoratieve gebruik, heeft het koperknoopje ook enkele andere courante toepassingen. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om erosie te voorkomen op hellingen of als randbeplanting langs perken en borders. Met zijn gemakkelijke verzorging en veelzijdigheid is Leptinella squalida een waardevolle toevoeging aan elke tuin of landschap. Of het nu wordt gebruikt als decoratieve bodembedekker of voor functionele doeleinden, deze plant voegt zeker een mooie touch toe aan elke buitenruimte.
Bloemkleur Bruin
Bloeimaand
Bladkleur Bruin
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Leptinella | Koperknoopje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Late voorjaarsbloeier, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak