Leptinella potentillina

Speldenkussenplant

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Klein en dicht tapijt van bladeren
  • Perfect voor het bedekken van de grond
  • Houdt van zon en halfschaduw
  • Geschikt voor rotstuinen en tussen stenen
  • Zeer laag onderhoud
  • Blijft groen, zelfs in de winter

Ontdek de charme van de Leptinella potentillina, beter bekend als de speldenkussenplant, en voeg een vleugje robuuste groenheid toe aan uw tuin of interieur. Deze wintergroene vaste plant staat bekend om haar tapijtvormende, bodembedekkende eigenschappen, die een weelderige en levendige uitstraling creëren in elke omgeving.

De bladeren van de Leptinella potentillina zijn een lust voor het oog met hun tegenovergestelde, oneven geveerde patroon. De omgekeerde eivormige bladstructuur, samen met de bronsgroene kleur, biedt een interessant contrast met andere planten in uw tuin. Bovendien vormt de bloei in juli en augustus met zijn geelgroene, chartreusekleurige bloemen een subtiele, maar sierlijke toevoeging.

Deze plant is niet alleen mooi, maar ook bijzonder praktisch. Ze gedijt zowel in de volle zon als in halfschaduw en is daardoor zeer flexibel in plaatsing. De speldenkussenplant verlangt naar goed gedraineerde, humusrijke en gemiddeld vruchtbare bodem, waarna ze al snel een zelfvoorzienende aanwinst voor uw tuin zal worden. Met een goede winterhardheid en droogtetolerantie nadat de plant zich heeft gevestigd, vereist de Leptinella potentillina weinig onderhoud.

Daarbij komt dat de Leptinella ziekte- en ongediertevrij is, waardoor u zelden zorgen hoeft te maken over de gezondheid van de plant. Dit maakt haar een ideale keuze voor wie een onderhoudsvriendelijke en duurzame plantensoort zoekt. Haar eigenschap als ideale kustplant betekent bovendien dat ze uitermate geschikt is voor de wat meer uitdagende omgevingen langs de zeelijn.

In conclusie: de Leptinella potentillina is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een stevige, onderhoudsarme en esthetisch aantrekkelijke plant. Of u nu uw tuin wilt verfraaien, onaantrekkelijke plekken wilt bedekken of simpelweg genieten van de rustgevende groene tinten, de speldenkussenplant is een ware aanwinst voor elke groenliefhebber.

Verzorging/water

De Leptinella potentillina heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig oude bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Daarnaast kan de plant jaarlijks gescheurd worden om de groei en vitaliteit te behouden.

Standplaats

De Leptinella potentillina gedijt goed op een plek met zon en halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

Tip

De Speldenkussenplant is perfect voor het bedekken van de grond en kan goed worden gebruikt als bodembedekker in borders en rotstuinen. Het is een goede keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een laagblijvende plant met weinig onderhoud.

De Leptinella potentillina, ook wel bekend als de Speldenkussenplant, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in tuinen, borders en rotstuinen. Met zijn lage groeiwijze en fijn verdeelde bladeren vormt deze plant een aantrekkelijk en dicht tapijt, wat perfect is voor het opvullen van lege ruimtes en het creëren van een natuurlijke uitstraling.

Niet alleen is de Speldenkussenplant geschikt voor decoratieve doeleinden, maar het wordt ook vaak gebruikt als bodembedekker om de groei van onkruid te voorkomen. Door zijn dichte groeiwijze vormt deze plant een effectieve barrière tegen ongewenste planten en helpt het bij het onderdrukken van onkruidgroei.

Bovendien is de Speldenkussenplant een taai en winterhard plantje, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in verschillende tuinomgevingen. Het vereist weinig onderhoud en gedijt goed in zowel zon als schaduw, waardoor het een veelzijdige keuze is voor tuiniers van alle niveaus.

Bloemkleur Bruin
Bloeimaand
Bladkleur Bruin
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Leptinella | Koperknoopje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak