Lavandula stoechas 'Pedunculata'

Vlinderlavendel

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bestand tegen droge grond
  • Aantrekkelijk voor vlinders
  • Sterke geur
  • Mooie paarse bloemen
  • Groeit goed in zonnige locaties
  • Gebruikt in aromatherapie en parfums

Ontdek de betoverende wereld van Lavandula stoechas 'Pedunculata', beter bekend als Vlinderlavendel. Deze schitterende variëteit prijkt in menig tuin met zijn bossige, opgaande vorm die een stuk hoger wordt dan de 'angustifolia' en 'intermedia' soorten. Welkom in een zee van korte paarsblauwe bloemhalmen, bekroond met opvallende schutbladeren die van juni tot augustus fier in bloei staan.

De charmante, groengrijze blaadjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook smal en rijk aan aromatische oliën. Terwijl Vlinderlavendel geniet van zijn ideale zonnige standplaats, gedijt hij uitstekend in een goed doorlatende bodem en prefereert hij een beschut hoekje in uw tuin. Om de plant jaarlijks te laten floreren en verhouting tegen te gaan, is een snoeibeurt essentieel.

Hoewel de Lavandula stoechas 'Pedunculata' niet geheel winterhard is en dus een beetje extra aandacht nodig heeft in de vriesmaanden, is het een robuuste soort die zeebries en stedelijke luchtverontreiniging trotseert. Hij leent zich bij uitstek voor gebruik in rotstuinen, als bodembedekker, in de kruidentuin, geurtuin, voor vakbeplanting en zelfs in bloembakken. Bijkomend voordeel: deze lavendelsoort trekt met zijn hemelse geur ook nog eens vlinders en bijen aan, waardoor uw tuin een levendige en biodiverse habitat wordt.

Kies voor Lavandula stoechas 'Pedunculata' om een sfeervol en geurig accent toe te voegen aan uw tuin of balkon. Het is niet alleen een prachtig gezicht, de rustgevende geur draagt ook bij aan een ontspannen ambiance in uw buitenruimte. Met Vlinderlavendel haalt u een stukje Franse charme in huis of tuin, en steunt u tevens de lokale biodiversiteit. Een aromatische en esthetische verrijking die niet mag ontbreken!

Verzorging en water

De Lavandula Stoechas Pedunculata heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd teveel water dat kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Voor een gezonde groei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Daarnaast is het belangrijk om dode bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Lavandula Stoechas Pedunculata houdt van een zonnige standplaats, dus zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Daarnaast gedijt de plant goed in goed doorlatende grond.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Vlinderlavendel is om de plant na de bloei licht terug te snoeien. Dit bevordert de groei en zorgt voor een vollere en gezondere plant.

Vlinderlavendel (Lavandula Stoechas Pedunculata) is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Met zijn opvallende paarse bloemen en grijsgroene bladeren is vlinderlavendel een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Niet alleen is vlinderlavendel decoratief, maar het heeft ook praktische toepassingen. De geurige bloemen worden vaak gebruikt in potpourri en aromatherapie vanwege hun ontspannende en kalmerende eigenschappen. Daarnaast trekt vlinderlavendel vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Lavandula | Lavendel
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoudend, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak