Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Lavendel

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zeer aromatische geur
  • Mooie paarse bloemen
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Medicinaal gebruik voor ontspanning en kalmering
  • Groeit goed in droge, zonnige omgevingen
  • Geschikt voor gebruik in geurzakjes en potpourri

Ontdek de betoverende wereld van de Lavandula Angustifolia 'Hidcote', een charismatische lavendelsoort die in geen enkele tuin of huis mag ontbreken. De 'Hidcote', beter bekend als kleine dwerg lavendelstruik, is een compact groeiende plant die een prachtige symfonie van paarsblauwe bloemaren ten tonele voert van juni tot september. De intense geur van de bloemen verrijkt elke omgeving waarin hij geplaatst wordt en brengt een stukje Provence naar je tuin.

Deze soort onderscheidt zich door zijn grijs tot zilvergrijze, aromatische blaadjes die het hart van elke plantenliefhebber sneller doen slaan. Een plek waar de zon royaal zijn stralen kan laten neerdalen, is ideaal voor deze lavendel, die houdt van een neutrale tot licht kalkrijke bodem. Piekfijn onderhoud door jaarlijkse snoei voorkomt dat de 'Hidcote' verhout en betekent dat je elk jaar opnieuw van zijn bloemenpracht kunt genieten.

Maar deze plant gaat verder dan enkel esthetische voldoening. De Lavandula Angustifolia 'Hidcote' is niet alleen goed winterhard, hij doorstaat ook moeiteloos de zeewind en luchtverontreiniging. Hierdoor is hij een ideale keuze voor rotstuinen, als bodembedekking, en integreert perfect in een kruidentuin, geurtuin, vakbeplanting of bloembakken. Bovendien is deze plant een magneet voor nuttige bestuivers zoals vlinders en bijen, wat bijdraagt aan een gezond ecologisch systeem in je tuin.

De reden om de Lavandula Angustifolia 'Hidcote' in je omgeving op te nemen is duidelijk: hij brengt niet alleen schoonheid en geur, maar ook een levendige interactie met de natuur. Geef je huis of tuin die onmiskenbare mediterrane charme met deze prachtige, onderhoudsvriendelijke en duurzame plant.

Verzorging en water

Lavendel heeft weinig water nodig, zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Trim de bloemstelen na de bloei om nieuwe groei te stimuleren en de plant compact te houden. Snoei ook de dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Plaats de lavendel op een zonnige plek waar de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

Tip

Lavendel trekt bijen en vlinders aan, dus het is een geweldige plant om een ​​biodiverse tuin te ondersteunen. Overweeg het toevoegen van lavendel aan je tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

Lavandula Angustifolia 'Hidcote', ook bekend als lavendel, is een populaire plant in de tuin vanwege zijn decoratieve en aromatische eigenschappen.

De bloeiende paarse bloemen en het grijsgroene blad van de lavendelplant zorgen voor een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het wordt vaak gebruikt als borderplant, in rotstuinen of als bodembedekker om een vleugje kleur en geur toe te voegen.

Naast het decoratieve gebruik wordt lavendel ook gewaardeerd vanwege zijn veelzijdigheid. De plant wordt vaak gebruikt in aromatherapie vanwege de kalmerende geur en wordt verwerkt in producten zoals zeep, shampoo en geurzakjes.

Bovendien staat lavendel bekend om zijn medicinale eigenschappen. Het wordt gebruikt in kruidengeneeskunde vanwege de ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen, en kan worden gebruikt om bijvoorbeeld hoofdpijn of slaapproblemen te verlichten.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Grijs
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Lavandula | Lavendel
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 20 cm, Bladhoudend, Donkerblauwe bloemen, Snijbloem, Compacte groei, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak