Kervel Gewoon

Kervel Gewoon

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

- Heerlijk kruidige smaak - Gebruikt in soepen en sauzen - Rijk aan vitamine C - Wordt vaak vers gebruikt - Kan zowel binnen als buiten groeien - Heeft een licht anijsachtig aroma

Kervel Gewoon (Kervel) is een veelzijdig kruid met een verfijnde smaak, dat onmisbaar is in de keuken. Dit mooie, fijnbladige kruid is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot voor de smaakpapillen. Het is relatief eenvoudig te telen en door regelmatig een kleine hoeveelheid te zaaien, kunt u de oogst over een langere periode spreiden. Perfect voor iedereen die graag verse kruiden bij de hand heeft.

Het kweken van Kervel kan prima in bakken en potten, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen met beperkte ruimte of die graag een keukenkruidenhoekje willen aanleggen op hun balkon of patio. Na 5 tot 6 weken na het zaaien kunt u al genieten van de eerste verse bladeren. Van het voorjaar tot in de herfst biedt Kervel een doorlopende oogst, mits u zaait in rijtjes met een onderlinge afstand van 20 cm en een zaaidiepte van 1 cm. Na het zaaien de zaden goed aandrukken zorgt voor een beter resultaat.

Kervel geeft de voorkeur aan een schaduwrijke plaats tijdens de hete zomermaanden en gedijt het best in een consistent vochtige bodem. Wanneer u de stengels oogst door ze ongeveer 5 centimeter boven de grond af te snijden, stimuleert u de plant om een tweede keer te groeien voor een hernieuwde oogst. Elke verpakking bevat 8 gram zaden, wat neerkomt op ongeveer 4000 zaadjes, aangezien er circa 500 zaadjes in een gram zitten. De optimale kiemtemperatuur ligt tussen de 12 en 18 °C en u heeft gemiddeld 14-21 dagen geduld nodig voordat u de eerste tekenen van groei ziet.

Deze plant in huis of tuin plaatsen betekent dat u kunt genieten van de culinaire voordelen en de schoonheid van verse Kervel binnen handbereik. Of u nu een amateurkok bent die houdt van frisse kruiden in salades en soepen, of iemand die graag wat groen in uw leefruimte introduceert; Kervel Gewoon is een prachtige en praktische toevoeging aan uw huis of tuin.

Verzorging en water

Om kervel gezond te houden, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten in lichtjes opdrogen.

Onderhoud

Om te voorkomen dat de plant gaat bloeien, is het aan te raden om regelmatig de bloemknoppen te verwijderen. Ook het regelmatig controleren op ziekten en plagen is belangrijk voor het behoud van een gezonde kervelplant.

Standplaats

Kervel gedijt het beste op een plekje in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht ontvangt, aangezien dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

Tip

Het is handig om kervel in een verhoogde plantenbak of pot te kweken, zodat je gemakkelijk de vochtigheid van de grond kunt controleren en de bloemknoppen kunt verwijderen.

De Kervel Gewoon is een veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve uitstraling. Met zijn fijne, luchtige bladeren en witte bloemen is deze plant een prachtige toevoeging aan tuinen, borders en bloemstukken.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Kervel Gewoon ook een aantal courante gebruiken. Zo worden de bladeren vaak gebruikt in salades en soepen vanwege hun milde smaak en verfrissende aroma. Daarnaast wordt de plant ook gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, zoals het verlichten van spijsverteringsproblemen.

Biologische zaden Nee
Merk Vt-zaden
Inhoud verpakking Ca. 8 gr
Zaaimaand
Oogsttijd

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak