Kalimeris incisa

Zomeraster

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 40 cm
  • Langbloeiend
  • Attractief voor bijen en vlinders
  • Geschikt voor in borders en potten

Ontdek de charme van de Kalimeris incisa, ook wel bekend als de zomeraster, een prachtige aanvulling op iedere tuin of border. Deze vaste, bladverliezende plant zal je tuin verrijken met haar polvormende groei en sierlijke, rechtopstaande bloemstengels. De lancetvormige, diep ingesneden bladeren hebben een frisgroene kleur en een getande rand, wat een aantrekkelijk contrast vormt met de delicate bloesems.

Van juni tot aan de nazomerse dagen in september vormt Kalimeris incisa een overvloed aan betoverende bloemen. Deze asterachtige schoonheden vertonen een subtiel kleurenpalet van lilablauw tot bijna wit, ieder met een opvallend geel hart. Zulke bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook nuttige bestuivers aan zoals vlinders en bijen, waardoor uw tuin een levendig toevluchtsoord van biodiversiteit wordt.

Gemakkelijk in onderhoud, de zomeraster voelt zich thuis op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en is niet kieskeurig over de grondsoort, mits deze goed gedraineerd is. Met de opmerkelijke winterhardheid en de weerstand tegen ziekten en plagen die vaak aster soorten treffen, biedt Kalimeris incisa langdurige schoonheid met minimale zorg.

Kiezen voor Kalimeris incisa is kiezen voor een onderhoudsvriendelijke, langbloeiende en weerbestendige plant die je tuin opfleurt en lokale fauna ondersteunt. Of het nu gaat om het creëren van een betoverende border of om een fleurige toets aan je balkon toe te voegen, de zomeraster is een voltreffer die natuurlijke charme en ecologische waarde met zich meebrengt. Een onmisbare plant die je zowel visueel als ecologisch zal belonen!

Verzorging en water

De Kalimeris incisa heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd te allen tijde dat de wortels in het water staan. Geef in de zomer vaker water dan in de winter, maar laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. In het voorjaar kun je de plant lichtjes terugsnoeien om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

Zet de Kalimeris incisa op een zonnige plek in de tuin. Deze plant houdt van volle zon en zal daar het beste gedijen. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.

Tip

Wanneer de bloei minder wordt, kun je de plant wat organische meststof geven om de groei te stimuleren. Dit zal zorgen voor een langdurige en kleurrijke bloei van de zomeraster.

De Kalimeris incisa, ook wel bekend als zomeraster, is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt als decoratie in tuinen en bloemperken. Met zijn mooie bloemen en groene bladeren voegt deze plant kleur en leven toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de zomeraster ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. De bladeren en bloemen worden gebruikt om medicinale thee te maken die wordt geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Kalimeris | Zomeraster
Standplaats Zon
Eigenschappen Bladhoogte 40 cm, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak