Juniperus procumbens 'Nana'

Jeneverbes

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Kruipend
 • Bladhoudend
 • Rotstuin
 • Bodembedekker
 • Winterhard
 • Aantrekkelijk voor vogels
Ontdek de Juniperus procumbens 'Nana', een prachtige, laagblijvende jeneverbes die met zijn unieke vorm en kleur een uitzonderlijke toevoeging is voor elke tuin of als sierplant in huis. Deze variant, ook gekend als 'Mound Green' of kruipende jeneverbes, is een langzaam groeiende en wintergroene conifeer die een opvallende, compacte en tapijtvormende groeivorm heeft.

De bladeren van de Juniperus procumbens 'Nana' zijn grijsgroen, spits, stekelig en veranderen tijdens de koudere wintermaanden in een betoverende paarsgroene kleur. De plant bloeit met kleine, subtiele mannelijke gele bloemen en vrouwelijke blauwgroene bloemen, die op aparte planten groeien gegeven het tweehuizige karakter van deze jeneverbes.

Voor de beste groei verkiest deze conifeer een positie in de volle zon of lichte schaduw en een goed doorlatende, niet te vruchtbare bodem. Hij staat bekend om zijn uitermate goede winterhardheid, is redelijk droogtetolerant, bestand tegen zeewind en luchtvervuiling. Verder siert hij zichzelf met charmante, besachtige, blauwzwarte vruchtjes die bijdragen aan zijn visuele aantrekkelijkheid.

De Juniperus procumbens 'Nana' is dus een ideale plant voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme en duurzame toevoeging aan het groen in de omgeving. Met zijn robuuste karakter en het hele jaar door kleur, biedt deze jeneverbes zowel esthetische waarde als een natuurlijke weerstand tegen de elementen. Een prachtige plant die weinig verzorging vraagt maar veel sierwaarde biedt, dat is waarom u de Juniperus procumbens 'Nana' in huis of tuin zou willen.

Verzorging en water

De Juniperus procumbens 'Nana' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om een mooie vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg voor een lichte bemesting in het voorjaar.

Standplaats

Deze plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur met een licht zure pH-waarde.

Tip

Plaats de Juniperus procumbens 'Nana' op een verhoogde plek in de tuin om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Dit zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.
De Juniperus procumbens 'Nana', ook bekend als de Jeneverbes, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt. De compacte groei en het aantrekkelijke groenblijvende gebladerte maken het een populaire keuze voor tuinbedden, borders en rotstuinen. De plant kan ook worden gebruikt als bodembedekker, waardoor het een goede keuze is voor het opvullen van kale plekken in de tuin.

Naast het decoratieve gebruik heeft de Jeneverbes ook andere courante toepassingen. De bessen van de plant worden gebruikt in de productie van jenever en geneesmiddelen, en de plant zelf wordt vaak gebruikt voor het maken van hagen vanwege de dichte groei en het stekelige gebladerte.

Kortom, de Juniperus procumbens 'Nana' is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt in de tuin. Met zijn decoratieve uitstraling en diverse toepassingen, is het een waardevolle toevoeging aan elke tuin.
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Juniperus | Jeneverbes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Rotstuin, Bladhoudend, Kruipend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Juniperus Horizontalis 'Wiltonii'
Kruipende jeneverbes
Vanaf € 10,95
Juniperus Pfitzeriana 'Old Gold'
Jeneverbes
Vanaf € 10,95
Juniperus scoparius 'Blue Arrow'
Jeneverbes
€ 10,95
Juniperus Pfitzeriana 'Aurea'
Jeneverbes
Vanaf € 10,95
Juniperus communis 'Green Carpet'
Jeneverbes
€ 10,95
Juniperus sabina 'Tamariscifolia'
Jeneverbes
€ 10,95
Juniperus Communis 'Hibernica'
Jeneverbes
Vanaf € 13,95
Juniperus communis 'Repanda'
Jeneverbes
€ 10,95