Juglans nigra

Zwarte walnoot

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zwarte walnoot
  • Laanboom
  • Bloeit in katjes
  • Geveerd blad
  • Breedgroeiend
Ontdek de robuuste pracht van de Juglans nigra, beter bekend als de zwarte walnoot. Deze majestueuze boom is afkomstig uit het oosten van Noord-Amerika en heeft zijn weg gevonden naar onze Europese parken en lanen, waar hij zijn grandeur met verve uitdraagt. De zwarte walnoot is niet alleen een blikvanger in elke omgeving, maar biedt ook vruchten die zowel eetbaar als voedzaam zijn.

Met een indrukwekkende hoogte van 20 tot 30 meter groeit de zwarte walnoot uit tot een boom met een rechte, ononderbroken stam en een halfopen kroon die rond of afgeplat-rond van vorm is. De jonge schors is lichtbruin en transformeert met de jaren naar een donkergrijs, prachtig versierd met diepe, netachtige groeven. De heldergroene en glanzende bladeren zijn oneven geveerd, met 15-25 subtiele lancetvormige tot eirond-lancetvormige blaadjes, afgewerkt met een fijn gezaagde bladrand en een onderkant die zacht aanvoelt door een laagje wit fijn haar.

Als de bloeiperiode aanbreekt van eind mei tot juni, pronkt de zwarte walnoot met lange, groene mannelijke katjes en kortere, groenachtige vrouwelijke arenden die de start van de vruchtzetting aankondigen. Wandel langs deze boom en uw blik wordt ongetwijfeld gevangen door de bijna ronde, aanvankelijk geelgroene vruchten die later transformeren naar een donkerbruine tint met een diep gegroefde, zwartbruine bolster. Binnenin elke vrucht schuilt een prachtige gladde noot, klaar om ontdekt te worden.

De zwarte walnoot is niet alleen een esthetische toevoeging aan uw tuin, hij is tevens de brenger van schaduw, een leverancier van heerlijke noten – rijk aan voedingsstoffen – en een solide onderstam voor diverse okkernootrassen. Haal de zwarte walnoot in huis of plant hem in uw tuin om te genieten van de natuurlijke schoonheid en de rijke oogst die hij te bieden heeft. Een ware traktatie voor uw zintuigen en een ecologische aanwinst voor het milieu!

Verzorging en water

Om de Zwarte walnoot goed te verzorgen is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Het onderhoud van de Zwarte walnoot bestaat voornamelijk uit het verwijderen van dode of beschadigde takken. Daarnaast is het aan te raden om de boom regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer.

Standplaats

De Zwarte walnoot gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en plaats hem bij voorkeur op een beschutte locatie.

Tip

Om de groei en vruchtbaarheid van de Zwarte walnoot te bevorderen, is het aan te raden om de grond rondom de boom te mulchen met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Dit zorgt voor een gezonde bodem en houdt tevens onkruidgroei tegen.
De zwarte walnoot, ook bekend als Juglans nigra, is een prachtige boom die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Het hout van de zwarte walnoot wordt vaak gebruikt voor meubels, vloeren en houtsnijwerk vanwege zijn mooie donkere kleur en duurzaamheid. Daarnaast kunnen de noten van deze boom worden geoogst en gegeten, wat zorgt voor een smakelijke en voedzame toevoeging aan verschillende gerechten. In de tuin kan de zwarte walnoot worden geplant als een majestueuze schaduwboom die bijdraagt aan de esthetiek van de omgeving. Kortom, deze veelzijdige boom kan zowel decoratieve als praktische doeleinden dienen.
Bloemkleur Groen
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Juglans | Okkernoot
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Breedgroeiend, Geveerd blad, Bloeit in katjes, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak