Ilex crenata 'Green Hedge'

Japanse hulst

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Decoratief
  • Haagplant
  • Geliefd bij vogels
  • Onderhoudsarm
  • Wintergroen
  • Geschikt voor vormsnoei
Ontdek de charme van de Ilex crenata 'Green Hedge', een elegante en onderhoudsvriendelijke toevoeging aan jouw huis of tuin. Deze Japanse hulst, bekend om zijn stekelloze karakter en veerkrachtige natuur, is een middelgrote struik of kleine boom die de hele jaar door zijn diepgroene blad behoudt.

De 'Green Hedge' heeft een compacte, opgaande groeiwijze die hem uitermate geschikt maakt voor strakke hagen of als solitair in de tuin. In de maanden mei en juni wordt de plant gesierd door verfijnde, ivoorwitte bloemen die een subtiele geur verspreiden, geliefd bij bijen en vlinders. In de herfst zorgt deze vrouwelijke plant voor een decoratief aspect met haar zwarte, glanzende steenvruchten, die op hun beurt vogels aantrekken naar uw tuin.

Deze veelzijdige plant stelt weinig eisen aan zijn standplaats, alhoewel hij liever geen kalkrijke grond heeft. Hij is goed bestand tegen luchtverontreiniging en verdraagt zelfs zeewind, wat hem een uitstekende keuze maakt voor stedelijke tuinen of kustgebieden. Of je nu een strakke haag ambieert of gewoon houdt van de natuurlijke schoonheid van de Japanse hulst, de Ilex crenata 'Green Hedge' zorgt het hele jaar door voor een groene oase en een levendige tuin.

Reden voor aanschaf: De Ilex crenata 'Green Hedge' is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een wintergroene plant die niet alleen structuur biedt, maar ook een waar toevluchtsoord voor de lokale fauna. Deze onderhoudsarme en stijlvolle plant past in elke tuin of als sfeerbevorderaar binnenshuis. Met zijn eenvoudige charme en ecologische voordelen is de Japanse hulst een waardevolle aanwinst voor elke plantenliefhebber.

Verzorging en water

De Japanse hulst heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Snoei de Ilex crenata 'Green Hedge' in het voorjaar om de vorm te behouden en eventuele dode takken te verwijderen. Gebruik scherp en schoon gereedschap om beschadiging van de plant te voorkomen.

Standplaats

Deze plant kan zowel in de volle zon, halfschaduw als schaduw staan. Het is een veelzijdige plant die zich goed aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is.

Tip

Bescherm de Japanse hulst tegen harde wind, vooral tijdens de wintermaanden. Dit kan schade aan de bladeren voorkomen.
De Japanse hulst, ook wel bekend als Ilex crenata 'Green Hedge', is een veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Deze plant staat bekend om zijn dichte, groenblijvende bladeren en compacte groeivorm, waardoor het een uitstekende keuze is voor het creëren van hagen en randen in tuinen.

Naast decoratieve doeleinden kan de Japanse hulst ook gebruikt worden voor het creëren van privacy in de tuin, als windbreker en als beschutting voor vogels en andere dieren. De bessen van de Japanse hulst zijn ook geliefd bij vogels, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin voor natuurliefhebbers.

Vanwege zijn kleine, glanzende bladeren en compacte groeivorm kan de Japanse hulst ook worden gebruikt in bloemstukken en decoratieve arrangementen, waardoor het een populaire keuze is voor bloemschikkers en tuinontwerpers.

Kortom, de veelzijdigheid en schoonheid van de Japanse hulst maken het een waardevolle toevoeging aan elke tuin of landschap, zowel voor decoratief gebruik als voor het creëren van een functionele en natuurlijke omgeving.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Ilex | Amerikaanse hulst
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geliefd bij vogels, Haagplant, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ilex meserveae 'Heckenpracht'
Hulst 'Heckenpracht'
Ilex 'Nellie Robinson Stevens'
Amerikaanse hulst
Vanaf € 33,95
Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'
Japanse hulst
Vanaf € 18,95
Ilex Crenata 'Caroline Upright'
Japanse hulst
Vanaf € 9,95
Ilex Aquifolium 'J.C. Van Tol'
Hulst
Vanaf € 38,95
Ilex Aquifolium
Gewone hulst
Vanaf € 10,95
Ilex Altaclerensis 'Golden King'
Goudbonte hulst
Vanaf € 74,95