Hypericum olympicum

Hertshooi

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Makkelijke groeier
  • Bodembedekker
  • Zomerbloeier
  • Rijke bloei
  • Trekpleister voor bijen en vlinders
  • Wintergroen

Ontdek de charme van Hypericum olympicum, beter bekend als hertshooi. Deze robuuste vaste plant verrijkt uw tuin met haar vrolijk goudgele, stervormige bloemen van eind juni tot en met juli. De middengroene tot donkergroene, langwerpige en lansvormige bladeren vormen een levendig palet en de dicht vertakte structuur creëert een weelderige uitstraling. Met takken die soms lichtjes kunnen overhangen, brengt het een speels element in uw buitenruimte.

Een van de grootste voordelen van Hypericum olympicum is haar veelzijdigheid. Ze is heel gemakkelijk in onderhoud en kan zich in een halfschaduwrijke omgeving goed ontwikkelen. Bovendien is de plant niet kieskeurig over de bodemsoort en kan ze goed tegen droogte. Om het jaar goed te beginnen, kunt u in de lente de Hypericum radicaal terugsnoeien zodat ze elk jaar weer met frisse energie uw tuin kan sieren.

Deze soort heeft een sterke weerstand tegen ziekten, kan zelfs zeewind verdragen en is tolerant voor luchtverontreiniging, wat haar ideaal maakt voor stedelijke omgevingen of kustgebieden. Daarnaast draagt u bij aan de biodiversiteit door haar in uw tuin te plaatsen, aangezien ze bijen en vlinders lokt. Haar mate van winterhardheid maakt haar geschikt voor het Nederlandse klimaat en ze kan perfect worden ingezet als groepbeplanting, haag, of als bodembedekker voor een volledig groene tuinervaring.

Hypericum olympicum wordt dus niet alleen gekozen voor haar esthetische waarde, maar ook voor haar praktische voordelen. Deze plant zou een prachtige toevoeging zijn aan uw huis of tuin vanwege haar onderhoudsvriendelijke aard, weerstand tegen ziekten en omgevingsfactoren, en haar bijdrage aan het lokale ecosysteem. Haal hertshooi in uw tuin en geniet van een zomer vol bloei en levendigheid!

Verzorging/water

Om de Hypericum olympicum goed te verzorgen is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water blijven staan.

Onderhoud

Het onderhoud van de Hypericum olympicum is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant in vorm te houden.

Standplaats

De Hypericum olympicum gedijt het beste op een plek met veel zonlicht, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om mooi te bloeien.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van de Hypericum olympicum is om de plant in het voorjaar te bemesten met organische mest. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

Hertshooi, ook wel bekend als Hypericum olympicum, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. De bloemen en bladeren van deze plant zorgen voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan tuinen, bloemstukken en boeketten.

Naast decoratief gebruik heeft hertshooi ook verschillende andere courante toepassingen. Sommige mensen gebruiken hertshooi als een natuurlijk middel tegen milde depressie en angst. De olie van hertshooi wordt soms gebruikt als natuurlijk antidepressivum.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Hypericum | Herfsthooi
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bodembedekker, Makkelijke groeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak