Hydrangea 'Mariesii Grandiflora'

Lacecap hortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Bolvormige bloemen
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

Ontdek de verleidelijke charme van de Hydrangea macrophylla 'Mariesii Grandiflora', beter bekend als de Lacecap hortensia. Deze sierlijke tuinbewoner is een compacte soort die uw tuin van juli tot september omtovert in een adembenemende bloemenzee. De vlakschermige bloeiwijze bestaat uit elegante witte steriele bloemen die de randen sieren, met in het hart een verzameling rozerode tot paarse fertiele bloemetjes. Dit zorgt voor een verfijnd contrast dat elke voorbijganger zal bekoren.

Niet alleen de bloemen zijn een lust voor het oog, ook de bladeren dragen bij aan de esthetische waarde van de Hydrangea 'Mariesii Grandiflora'. Deze zijn glanzend donkergroen van kleur, ovaal van vorm en hebben een fraai getande rand. Met een voorliefde voor de ochtendzon en de late namiddagzon is deze hortensia uitermate geschikt voor plekken waar de middagzon te fel kan zijn, waardoor de plant beschermd blijft tegen bladverbranding op de heetste zomerdagen.

Qua bodem heeft de Hydrangea 'Mariesii Grandiflora' een voorkeur voor een lichtzure en vochtige grond. Door deze eigenschappen is de plant niet alleen een prachtige aanvulling op uw tuin, maar is hij ook redelijk winterhard. Daarnaast is deze hortensia een echte vriend van de natuur: hij lokt vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Of u nu aan de kust woont of niet, de Hydrangea 'Mariesii Grandiflora' is zeewind tolerant en kan veel weertypes weerstaan.

De reden om deze prachtige Lacecap hortensia in uw tuin te plaatsen, is duidelijk. Met zijn betoverende bloemen, aantrekkelijke blad groen en de bijdrage aan het lokale ecosysteem, biedt de Hydrangea 'Mariesii Grandiflora' meer dan alleen schoonheid. Hij brengt leven, kleur en natuurlijke harmonie, waardoor uw tuin of huis een plek wordt waar zowel u als de natuur van kunnen genieten.

Verzorging en water

De Hydrangea 'Mariesii Grandiflora' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant in de ochtend water, zodat de grond gedurende de dag kan opdrogen.

Onderhoud

Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer. Verwijder dode bloemen en houd de plant goed gesnoeid om de groei te bevorderen. Controleer regelmatig op ongedierte en ziekten en neem indien nodig maatregelen.

Standplaats

De Hydrangea 'Mariesii Grandiflora' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind en direct zonlicht, wat kan leiden tot verwelking van de bloemen.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van deze plant is om regelmatig de zuurgraad van de grond te controleren. Hortensia's gedijen het beste in licht zure grond, dus het toevoegen van wat tuinturf kan de plant helpen om gezond en gelukkig te blijven.

De Hydrangea 'Mariesii Grandiflora', ook wel bekend als Lacecap hortensia, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn weelderige bloemen en weelderige groenblijvende bladeren is deze plant een populaire keuze voor tuinen, patio's en binnenruimtes.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Lacecap hortensia ook andere courante gebruiken. De bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gedroogd en gebruikt in bloemstukken of boeketten, waardoor ze het hele jaar door kunnen worden genoten.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 2
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Rijkbloeiend, Compacte groei, Bolvormige bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak