Hydrangea macrophylla 'Taube'

Lacecap hortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Schermvormige bloemen
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

Ontdek de charme van Hydrangea macrophylla 'Taube', een prachtige lacecap hortensia die uw tuin van kleur voorziet. Dit compact en dicht vertakte juweeltje is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een echte aanwinst voor uw buitenruimte. Tussen juli en september verschijnen de opvallende bloemen, met aan de buitenkant lokbloemen die afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem rozerood of stralend blauw kleuren. In het hart bevinden zich kleurrijke, fertiele bloemetjes die samen met de lokbloemen een harmonieus geheel vormen.

De glanzende, donkergroene bladeren, ovaal van vorm en fijngetand aan de rand, complementeren de kleurrijke bloemenpracht. Terwijl de 'Taube' geniet van ochtend- en namiddagzonlicht, dient de middagzon vermeden te worden om bladverbranding tegen te gaan. Deze hortensia gedijt het beste op een lichtzure, vochtige grond en biedt een redelijke winterhardheid. Naast het esthetische aspect is de 'Taube' een ecologische aanwinst, doordat het vlinders en bijen aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

Geschikt voor kustgebieden is de 'Taube' eveneens zeewind tolerant en daarmee een uitermate veelzijdige plant. Het maakt niet uit of u een beginnende tuinier bent of al groene vingers heeft, deze hortensia is de perfecte keuze. Waarom zou u de Hydrangea macrophylla 'Taube' in uw tuin of huis moeten plaatsen? Met zijn lange bloeiperiode, prachtige bloemen en bijdrage aan de lokale fauna zorgt deze plant voor een levendige en kleurrijke omgeving waar u elke dag van kunt genieten.

Verzorging/Water

De Hydrangea macrophylla 'Taube' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Daarnaast kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

Tip

Om de kleur van de bloemen te beïnvloeden, kunt u kalkrijke bodem gebruiken voor roze bloemen en zure bodem voor blauwe bloemen.

De Hydrangea macrophylla 'Taube', ook wel bekend als de Lacecap hortensia, is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen.

Met zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren is deze plant een echte eyecatcher die zowel solitair als in groepen kan worden geplant om kleur en levendigheid aan elke buitenruimte toe te voegen.

Niet alleen is de Lacecap hortensia een populaire keuze voor tuiniers en landschapsarchitecten vanwege zijn decoratieve waarde, maar het wordt ook vaak gebruikt als snijbloem in boeketten en bloemstukken vanwege zijn lange houdbaarheid en prachtige uitstraling.

Daarnaast heeft deze plant ook enkele courante gebruiken, zoals in de geneeskunde waar delen van de plant worden gebruikt voor het maken van medicijnen tegen onder andere ontstekingen en huidaandoeningen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 120 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Schermvormige bloemen, Rijkbloeiend, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak