Hydrangea macrophylla 'Sibilla'

Bolhortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Bolvormige bloemen
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

Ontmoet de charmante Hydrangea macrophylla 'Sibilla', een betoverende bolhortensia die iedere tuin of elk huis kan sieren met haar adembenemende bloei. Deze semi dwerghortensia is geknipt voor liefhebbers van compacte planten en biedt een oogstrelend schouwspel van rozerode bloemenbollen van juli tot september.

Niet alleen haar kleurrijke bloei maakt haar speciaal, maar ook de unieke mogelijkheid om de kleur van de bloemen te veranderen. Door de grond te verrijken met aluminium en te zorgen voor een zure bodem, kun je genieten van zuiver blauwe hortensiabloemen. Naast deze prachtige bloemen beschikt de 'Sibilla' over donkergroene, eivormige bladeren die fraai getand zijn aan de rand, wat bijdraagt aan haar sierwaarde.

Deze hortensia is bestand tegen verschillende omstandigheden en gedijt het best in ochtend- en namiddagzon. Het is belangrijk om haar te beschermen tegen de intense middagzon om bladverbranding te voorkomen. Ze prefereert een lichtzure en vochtige bodem en is redelijk winterhard. Bovendien is deze plant niet alleen een lust voor het oog, maar trekt zij ook nog eens vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin.

Zeewind en luchtverontreiniging zijn geen probleem voor deze robuuste bolhortensia, wat haar een uitstekende keuze maakt voor kustgebieden. Haar aanpassingsvermogen en veelzijdige sierwaarde zorgen ervoor dat de Hydrangea macrophylla 'Sibilla' onmisbaar is voor elke plantenliefhebber. Of het nu gaat om de verlevendiging van een tuin of het brengen van een stukje natuurlijke schoonheid in huis, deze bolhortensia stelt nooit teleur!

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Laat de grond echter niet volledig uitdrogen tussen de gietbeurten door.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de groei van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

Standplaats

Plaats de plant op een plek met halfschaduw tot schaduw. De Bolhortensia gedijt goed op een beschutte plek waar de grond vochtig is.

Tip

Geef de plant in het voorjaar een laagje mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Dit zal helpen om de Bolhortensia gezond en mooi te houden.

De Hydrangea macrophylla 'Sibilla', ook wel bekend als bolhortensia, is een prachtige plant die zowel in de tuin als in een pot op het terras of balkon gebruikt kan worden. Met zijn grote bolvormige bloemen in diverse kleuren, zoals roze, blauw, paars en wit, is deze plant een ware eyecatcher in elke tuin of op elke buitenruimte.

Decoratief gezien is de bolhortensia perfect geschikt als borderplant of als solitaire plant in een tuin. De diverse kleuren van de bloemen zorgen voor een levendige en kleurrijke uitstraling gedurende de zomermaanden. Daarnaast kan de bolhortensia ook gebruikt worden als snijbloem, waardoor je prachtige boeketten kunt maken om je interieur op te fleuren.

Naast het decoratieve aspect, heeft de bolhortensia ook andere praktische toepassingen. Zo kunnen de gedroogde bloemen gebruikt worden in droogboeketten of als decoratie in huis. Daarnaast is deze plant ook geschikt als bodembedekker in een tuin of park, en kan hij als natuurlijke afscheiding dienen tussen verschillende delen van de tuin.

Al met al is de Hydrangea macrophylla 'Sibilla' een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel ingezet kan worden in diverse tuin- en buitenruimtes. Met zijn kleurrijke bloemen en verschillende toepassingsmogelijkheden is de bolhortensia een waardevolle toevoeging aan elke groene omgeving.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Rijkbloeiend, Compacte groei, Bolvormige bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak