Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue'

Bolhortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Bolvormige bloemen
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

De Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue', beter bekend als de bolhortensia, is een oogstrelende toevoeging aan elke tuin of binnenruimte. Met zijn middelgroot en compact voorkomen is dit een plant die rijkelijk bloeit en elke hoek in de ruimte kan opfleuren. De bloeiperiode, die loopt van juli tot september, tovert uw omgeving om tot een betoverend kleurenpalet, variërend van lichtroze tot paarsblauw, afhankelijk van de zuurtegraad van de grond. De donkergroene, eivormige bladeren met getande randen geven de plant extra charme en volheid.

De 'Nikko Blue' houdt van een plekje in de tuin waar hij kan genieten van ochtend- en namiddagzon, maar zonder de intense middagzon die vooral tijdens hete zomerdagen voor bladverbranding kan zorgen. Een lichtzure, vochtige bodem is ideaal voor deze plant. Hoewel hij redelijk winterhard is, geeft hij de voorkeur aan een beschutte plek. Daarnaast is deze hortensia niet alleen een mooie verschijning, maar draagt ze ook bij aan de biodiversiteit; vlinders en bijen zijn dol op de nectarrijke bloemen.

De bolhortensia is ook een uitstekende keuze voor kustgebieden, gezien zijn tolerantie voor zeewind en luchtverontreiniging. Hierdoor is het een flexibele plant die zowel in de tuin als op het balkon goed tot zijn recht kan komen. Kortom, Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue' is een prachtige, onderhoudsvriendelijke plant die met zijn opvallende bloemenpracht en aantrekkelijke blad een sfeervolle dimensie aan uw buiten- of binnenruimte toevoegt.

Met de bolhortensia in huis of tuin haalt u een stukje natuurlijke elegantie in huis die niet alleen esthetisch van toegevoegde waarde is, maar ook bijdraagt aan een levendig ecosysteem waarin kleinere fauna zich thuis voelt. Dit maakt de 'Nikko Blue' een plant die je niet wilt missen!

Verzorging en water

Om je Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue' gezond te houden, is het belangrijk om de grond vochtig maar niet doorweekt te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Deze plant houdt van een goede snoeibeurt in het voorjaar. Verwijder dode takken en knip de uitgebloeide bloemen weg om de groei te stimuleren. Voeg ook een laagje mulch toe aan de grond om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken.

Standplaats

Zet de Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue' op een plekje met halfschaduw tot schaduw, waar hij beschermd is tegen de felle middagzon. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur.

Tip

Als je wilt dat de bloemen van deze hortensia blauw blijven, kun je wat aluminiumsulfaat aan de grond toevoegen voor een lagere pH-waarde. Zo kun je de kleur van de bloemen beïnvloeden.

Hortensia's, ook wel bekend als Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue', zijn populaire decoratieve planten in tuinen en landschappen. Ze zijn ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan de tuin en kunnen als accentplant of als bodembedekker worden gebruikt.

De 'Nikko Blue' variëteit van de hortensia is vooral geliefd om zijn grote, bolvormige bloemen die in de zomermaanden in een opvallende blauwe kleur bloeien. Deze kleurrijke bloemen kunnen zowel als snijbloem worden gebruikt voor bloemstukken als ook gedroogd worden voor decoratieve doeleinden.

Naast hun decoratieve eigenschappen worden hortensia's ook vaak gebruikt voor het creëren van hagen en borders in de tuin. Ze gedijen goed in gedeeltelijke schaduw en vochtige, goed doorlatende grond, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor verschillende tuinomgevingen.

Door hun aantrekkelijke bloemen en weelderige bladeren zijn hortensia's ook geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivers. Hierdoor dragen ze bij aan de biodiversiteit in de tuin en bevorderen ze een gezond ecosysteem.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Rijkbloeiend, Compacte groei, Bolvormige bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak