Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer'

Bolhortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Bolvormige bloemen
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

Ontdek de betoverende wereld van de Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer', een bolhortensia die uw tuin of huis zal vullen met haar oogstrelende rozerode bloemen. De 'Leuchtfeuer', wat vuurtoren betekent, dient als een baken in uw groene oase. Van juli tot september kunt u genieten van de roderoze bloei, die bijzonder goed tot haar recht komt in neutrale of kalkrijke grond. Wordt uw 'Leuchtfeuer' omgeven door zure grond, dan zullen haar bloemen een spectaculaire transformatie ondergaan naar schakeringen van violetblauw of purper.

Deze hortensia toont trots haar middengroene, grote bladeren die getand zijn aan de rand. Een plekje waar de ochtend- en namiddagzon haar kunnen koesteren is ideaal, terwijl de felle middagzon zorgvuldig vermeden moet worden om bladverbranding te voorkomen. Vochtige, lichtzure grond vormt het perfecte bed voor de 'Leuchtfeuer'. Bovendien is de plant redelijk winterhard en kan ook aan de kust geplant worden dankzij haar tolerantie voor zeewind.

Niet alleen is deze hortensia een lust voor het oog, ze draagt ook bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met haar nectarrijke bloemen. De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' is hiermee niet alleen een verrijking voor uw tuin of interieur, maar ook voor het locale ecosysteem.

Voeg een warme toets van kleur toe aan uw omgeving met de Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer'. Een perfecte keuze voor eenieder die op zoek is naar een prachtige, onderhoudsvriendelijke en milieuvriendelijke toevoeging aan huis of tuin.

Verzorging van de Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer'

Verzorging en water geven

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de aarde te steken. Als de bovenste laag droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de struik te verjongen. Knip de uitgebloeide bloemen weg om de vorming van nieuwe bloemen te bevorderen.

Standplaats

De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer' gedijt het best op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting krijgt tegen de felle middagzon, vooral in warme klimaten.

Tip

Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor hortensia's voor het beste resultaat.

De Hydrangea macrophylla 'Leuchtfeuer', ook wel bekend als de Bolhortensia, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt als decoratieve toevoeging aan tuinen en landschappen. Met zijn grote, bolvormige bloemen in een levendige rode kleur, voegt deze plant een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Bolhortensia perfect voor decoratief gebruik, maar het heeft ook andere courante toepassingen. Vanwege de grote bloemen is het een populaire keuze voor bloemisten en wordt het vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten. Daarnaast kunnen de bloemen gedroogd worden en gebruikt worden in droogbloemarrangementen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Rijkbloeiend, Compacte groei, Bolvormige bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak