Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn'

Bolhortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Bolvormige bloemen
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

De Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn', beter bekend als de bolhortensia, is een ware aanwinst voor zowel de tuin als het huis. Deze middelgrote en compacte plant bloeit rijk van juli tot september met prachtige bloembollen die, afhankelijk van de pH-waarde van de bodem, lichtroze of lichtblauw van kleur zijn. De bloemen voegen een sierlijke en kleurrijke toets toe aan elke omgeving.

De bladeren van de 'Gertrud Glahn' zijn donkergroen, ovaalvormig en fijn getand aan de randen, wat een extra textuur en visuele interesse geeft aan de plant. Deze variëteit is bijzonder omdat ze een voorkeur heeft voor de ochtend- en namiddagzon maar bescherming nodig heeft tegen de sterke middagzon om bladverbranding te voorkomen. Op zeer hete zomerdagen is het dus aan te raden om voor een iets beschaduwde plek te zorgen.

De ideale grond voor de 'Gertrud Glahn' is lichtzuur en vochtig, wat bijdraagt aan de gezondheid en de bloei van de plant. Tevens is deze hortensia redelijk winterhard en dus bestand tegen de koudere maanden. Bovendien draagt deze plant bij aan de biodiversiteit doordat het vlinders en bijen aantrekt, wat weer voordelig is voor de bestuiving van uw tuin. Ook voor kustgebieden is deze plant zeer geschikt, omdat zij tolerant is voor zeewind.

Het in huis halen van de Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn' biedt niet alleen een esthetisch plezier dankzij haar prachtige bloemen en rijke groene bladeren, maar draagt ook bij aan een levendige tuin door het aantrekken van nuttige insecten. Met zijn gemakkelijke verzorging en robuustheid is deze bolhortensia een uitstekende keuze voor iedere tuinier die op zoek is naar een langbloeiende en veelzijdige plant.

Verzorging en water

Geef de Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn' regelmatig water, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water zodat de plant de hele dag kan drogen.

Onderhoud

Snoei de verouderde bloemen weg in de lente, net boven de nieuwe knoppen. Verwijder ook dode takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Geef in het voorjaar wat meststof voor zuurminnende planten.

Standplaats

De Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind en vermijd felle middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Tip

Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is door bijvoorbeeld compost toe te voegen. Dit zal de gezondheid van de Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn' bevorderen.

Bolhortensia, ook bekend als Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn', is een populaire plant vanwege zijn prachtige en decoratieve bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt in tuinen en als decoratieve struik in landschapsarchitectuur vanwege de grote, bolvormige bloemhoofden.

Naast het decoratieve gebruik, wordt bolhortensia ook vaak gebruikt als snijbloem voor boeketten en bloemstukken. De bloemen kunnen gedroogd worden en behouden dan nog steeds hun mooie kleur en vorm, waardoor ze perfect zijn voor decoratieve arrangementen.

De plant kan ook worden gebruikt om hagen en borders te creëren, en is zeer geliefd in cottage gardens vanwege zijn romantische uitstraling. Daarnaast is bolhortensia ook geschikt voor gebruik in grote potten en bakken op terrassen en patio's.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Rijkbloeiend, Compacte groei, Bolvormige bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak