Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg'

Bolhortensia

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 8,06 per stuk
  • Blauwe kleur hangt af van de grondsoort
  • Bolvormige bloemen
  • Compacte groei
  • Rijkbloeiend
  • Verdraagt goed snoei na de bloei

Ontdek de Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg', beter bekend als de bolhortensia, een sieraad voor elke liefhebber van een kleurrijke en levendige tuin of interieur. Deze kleine, compacte bladverliezende struik is een ware blikvanger van juni tot augustus dankzij haar indrukwekkende roze of blauwe bolvormige bloemen. De kleur van de bloemen weerspiegelt de zuurtegraad van de bodem, waardoor u met de juiste grondsamenstelling de kleur naar wens kunt beïnvloeden.

Het blad van de 'Blauer Zwerg' is middengroen en heeft een breed, ovaal silhouet met een getande rand. Deze plant vraagt een specifieke standplaats: de ochtend- en namiddagzon doen haar bloeien, terwijl felle middagzon in de zomerperiode bladverbranding kan veroorzaken. Het is dus essentieel voor deze hortensia om haar te planten waar ze beschermd wordt tegen de intensieve zon.

De ideale grond voor deze hortensia is lichtzuur en vochtig. Ze is redelijk winterhard en kan, mits de juiste voorzorgsmaatregelen, de koude maanden doorstaan. Deze plant is ook een ecologische aanwinst, aangezien ze vlinders en bijen aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Daarnaast is deze plant zeewind tolerant, waarmee ze een uitstekende keuze is voor kustgebieden.

Kortom, de Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan een gezond ecosysteem. Ze is de perfecte aanvulling voor iedereen die met minimale ruimte toch maximaal wil genieten van prachtige bloei en natuurlijke schoonheid. Haar aanwezigheid belooft elke zomer opnieuw een visueel spektakel te zijn en zorgt voor een levendige en dynamische atmosfeer in huis of tuin.

Verzorging en water

De Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar en de zomer om de plant gezond te houden.

Standplaats

Plaats de Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' op een plek met halfschaduw of schaduw. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Tip

Bescherm de plant tijdens strenge vorst door de wortels te bedekken met een laag mulch. Dit helpt om de plant gezond te houden tijdens koude winters.

De Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg', ook wel bekend als de Bolhortensia, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Deze plant staat vooral bekend om zijn decoratieve waarde en wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen, parken en bloembedden.

De Bolhortensia is ook geliefd vanwege zijn veelzijdigheid. Zo kan deze plant ook gebruikt worden als bodembedekker, waardoor hij ideaal is voor het opvullen van lege ruimtes in de tuin. Daarnaast kan deze hydrangea ook in potten of containers geplant worden, waardoor hij ook geschikt is voor op het balkon of terras.

Naast zijn decoratieve en praktische toepassingen, wordt de Bolhortensia ook vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken. De opvallende blauwe bloemen voegen kleur en textuur toe aan elk bloemstuk en kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Hydrangea
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Verdraagt goed snoei na de bloei, Rijkbloeiend, Compacte groei, Bolvormige bloemen, Blauwe kleur hangt af van de grondsoort

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak